mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Sjukt besviken..

Kategori: Styrketräning

Tjeenaaa...
 
Igår var det test, det gick så jäkla dåligt. Kände mig lojj och kunde fan inte ta i. Visst jag hade ökat i alla övningar sedan förra testet men det var så lite så jag hade knappt behövt tränat för att öka så lite.
 
Så här gick det:
 
Bänkpress 127.5 kg
Frivändningar 105 kg (Typ styrkefrivändning för jag är stel..)
Marklyft 205 kg
Omvändbänkpress 102.5 kg
Knäböj 160 kg
Dips 28 st
Chins 21 st
Fötterna till stången 26 st
Lyft på dockan 51 st
 
Det var helt enkelt inte min dag igår, kändes som allt gick stolpe ut. Utan att ens försökt att maxa så har jag nästan vart uppe på liknande vikter/reps på träning men igår så gick det bara inte.
 
Känner mig så jäkla besviken på mig själv, för jag har ändå tränat nästan 6 månader sen förra testet. Men jag har haft vissa hinder och avvikelser under dom 6 månaderna. Jag har haft problem med ryggen så jag inte körde något marklyft på 2 månader nästan. Jag hade en period där jag inte följde min planering och körde crossfit i ca 6 veckor istället. Det är nu sista månaden jag har varit tillbaka och kört efter schemat jag hade. Jag antar väl att det är därför resultaten inte har kommit som jag velat. Men ändå för 6 månader sedan så hade jag 202.5 som max i marklyft, nu lyfte jag 205kg utan några större problem sen var det bara stopp. 2.5 kg vikökning på 6 månader får mig nästan att börja gråta.... haha.
 
För jag tränar på bra mycket tyngre vikter nu i marklyftet än inför förra testet ändå lyfter jag i stort sett lika mycket nu...
 
Nej fy fan.. nu blir det att bryta ihop och komma igen.
 
Det var bara en övning jag klarade mina mål på och det var lyft på dockan där jag gjorde 51 st (50 som mål) vilket var 16 st fler än förra testet. Så det är det enda bra jag tar med mig från testet.
 
 
Kommer att skriva ett inlägg om hur året 2012 har vart och hur min framtida träning kommer att se ut. Det väntas bland annat en viktnedgång under januari samt fullt fokus på MMA inför Thailandsresan. Inte så mycket gym. Får se om jag hinner skriva om det i morgon!  
 
Säger gott nytt år nu om jag inte skriver något i morgon!
 
 
 
 
 

Imorgon är det test!

Kategori: Styrketräning

Imorgon är det dags för styrketest tillsammans med brorsan. Vi brukar ha tester ca 2-4 ggr per år, för att se hur vi ligger till och utvecklas helt enkelt.
 
När vi har test så testar vi vad vi har för max ( 1rm max, alltså hur mycket vi tar i ett maxlyft) i följande övningar.
 
* Bänkpress
* Frivändning
* Marklyft
* Omvändbänkpress
* Knäböj
 
Samt max antal repetitioner på följande övningar
 
* Dips
* Chins
* Fötterna till stången
* Lyft på brottardockan
 
Ska bli spännande att se hur det går i morgon. Senast vi hade test var för 6 månader sedan och jag vet att jag blivit starkare och gått framåt i många övningar men jag tror tyvärr inte att det är så mycket som jag hade som mål..
 
Men det visar sig i morgon, jag kommer göra mitt bästa iallafall.
 
 

Nu är flygbiljetten bokad!!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Har precis bokat flygbiljetten till Thailand (Phuket) i vår. Jag åker den 14:e mars och åker hem den 10:e maj. Woohooo ;D
 
Förhoppningsvis blir det att boka boende och betala träningsavgiften i morgon. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.. Ska bli så jäkla kul!
 
Här är en videotour på campen jag ska till.
 
 
Kommer bli gryyymt!! 
 
 

Skönt med jullov!

Kategori: Styrketräning

Mitt lov har hittills bestått av träning & julmat men nu framöver blir det bara träning och "vanlig" mat.
 
Kan börja med att skriva om gårdagens pass, det utfördes i Arboga tillsammans med brorsan.
Överkropp stog på schemat och passet såg ut såhär för mig:
 
Skriver bara ut arbetsseten/vikten. EJ uppvärmningarna och stegringarna till arbetsvikten på varje övning.
4x6 = 4 set, med 6 repetitioner varje set. Skriver alltid seten först sen antalet repetitioner varje set. (bara så ni vet)
 
Drag till hakan 4x6  50kg
Situps med vikt på pannan 4x6 20kg
Bänkpress 4x6 - Set 1 & 2: 102.5kg, set 3: 105 kg, set 4: 107.5 kg.
Chins (ingen extra vikt) 4x8
Dips (utan extra vikt) 3x20
Omvänd bänkpress 4x6 Set 1 & 2: 80 kg, set 3: 82.5kg, set 4: 85kg.
+ Tre hantelövningar, bland annat hantelpress.   
 
Kände mig lite halvseg när jag värmde upp och när jag kom till bänken så kände jag att 102.5kg får räcka idag (kändes tungt).. Men efter 2 set så kom jag igång och kände mig starkare än vanligt så kunde öka lite dom sista 2 seten. 107.5 kg kändes riktigt lätt faktiskt, lättare än dom 3 första seten så det är bra!
 
Kunde även öka lite sista seten på omvända bänken.
 
Trots segheten så blev det ett riktigt bra pass där jag kände att styrkan fanns.
 
 
Dagens pass
 
Återigen så var jag tillbaka i Arboga för ett pass med brorsan, bålen & benen skulle få sig en genomkörare.
 
Jag körde
 
Marklyft 4x6 - 170kg
Tyson (maskin magövning) 4x6 - vet inte vikten
Situps med vridning 4x6
Upphopp på boxar
 
 
Vet inte vikten på tyson eller höjden på boxarna, men det var inte jätte högt. Men tillräckligt för att träna explosiva hopp.
Var ett ganska lungt pass eftersom jag och Kalle ska ha test på lördag där vi maxar i vissa övningar. Så idag ville jag mest känna på marklyften så dom kändes bra och det gjorde dom.
Nu blir det vila torsdag och fredag så jag är utvilad inför testet. Vilka övningar vi ska ha test på kan jag skriva om i ett inlägg i morgon eller på fredag.
 
 
 
 
 
 
 

Söndag som julafton!

Kategori: Träning Kondition

Idag är det julafton, men det stoppade inte mig från att ta en joggingtur i morse när jag vaknade. Sprang ca 4 km (en vända här ute på landet), det var några centimeters nysnö och bilar som hade kört runt i det. Så hade behövt både antispinn, antisladd och fyrhjulsdrift för att få bra fäste när jag sprang! Man kände att underlaget var löst efteråt för då kände jag hur små musklerna i fötterna fått jobba lite extra.
 
Lite senare på dagen kom släkten hit för att äta julmat och ge varandra presenter. Trevligt!
 
Nu är jag trött så det blir snart att sova. Imorgon är det träning kl 10 i Arboga som gäller tillsammans med brorsan, överkropp står på schemat. Då bland annat bänkpress, chins och dips ingår. Kan bli tungt med kroppsviktsövningar efter all julmat..haha.
 
Bild innan löpningen i morse.
 
 
Gooood juuuuul & Gott nytt år.
 
 
 
 
 
 

Träning & god mat

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Tjeenare
 
Det blev träning med brorsan i Arboga idag med. Vi körde lång uppvärmning med dynamisk/funktionell rörlighet och olika brottar grejjer så som att rulla nacken. Uppvärmningen tog ca 15-20min.
 
Efter det så körde vi 4 stycken 5 minuters ronder med MMA, men vi startade på backen och markerade bara slagen i ansiktet med öppen hand och slagen mot kroppen var också bara för att markera.
 
Rond 1 jag började på rygg och skulle försvara mig/ta mig därifrån/ försöka avsluta matchen därifrån medans Kalle (min bror) var i överläge.
 
Rond 2 så var det ombytta positioner.
 
Rond 3 startade vi med att jag stog i parterr med huvudet mot Kalle (skulle likna ett misslyckat dyk) och kalle hade sina händer på min rygg och därifrån startade matchen. Kalles mål var att försöka strypa ut mig eller göra något liknande för att avsuta matchen och min uppgift var att hindra alla hans försök.
 
Rond 4 så var det ombytta roller.
 
Efter det så var det 3 stycken stationer, som man fick dela upp/göra i vilken ordning man ville.. Bara det blev gjort helt enkelt!  
 
Station 1 var 6 stycken repklättringar från sittande och man klättrar bara med armarna.
 
In action!
 
 
Station 2 var 40st kryss på dockan
 
 
Station 3 - 4x10 fötterna till stången.
 
Det här var ett riktigt bra pass, mma:n/ brottningen gick riktigt bra. Kändes som att jag tog ett litet kliv framåt idag! Skönt :)
Var riktigt länge sedan jag klättrade i repen och det gick riktigt tungt men jag klarade det! Kasten kändes bra och fötterna till stången var lätta.
 
När passet var klart så åkte vi till västerås och åt på Jensens böfhus och det satt fint i kistan.
 
 
 
 
 

Lördagsträning!

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Idag på förmiddan så har jag vart i arboga och tränat med min bror. Vi körde en lång uppvärmning där vi körde igenom hela kroppen och blev ordentligt varma. Efter det körde vi några ronder brottning, efter det några ronder boxning. Varje rond i brottningen och boxningen fokuserade vi på olika saker tillexempel dyk, skära av ringen, fotarbete. Vi tränade också på muay thai klinch för att hitta balansen i den och se hur man kunde styra den andra samtidigt som man fick in ett knä eller slog ett slag.
 
Efter det var det 2 stationer. 3 varv på dom stationerna med 1 min på varje.
 
Station 1 var att trä (man håller i ett spänt gummiband och slår grepp, indyk,armdrag mm) med ett gummiband som var fäst i ett dörr handtag, station 2 var att slå krokar på tjockmatta.
 
Efter det körde vi olika lyft på varandra bland annat omvänt och smidje.. man ska helt enkelt lyfta den andra från parterr (den andra står på alla fyra) upp så man står rakt upp. Detta görs från olika positioner och med olika armkopplingar av den som lyfter.
 
Mellan dom olika lyften körde vi situps i famnen. Sen han vi inge mer för idag.
 
 
 
Dagens utrustning!
 
Imorgon blir det nog träning i arboga igen, det är inte helt bestämt. Vi får se hur de blir.
 
 
 
 

Jorden gick inte under!

Kategori: Styrketräning

Tur var väl det för idag gjorde jag ett riktigt bra pass på gymmet.
Tränade mellan 20-21.30 och körde själv, var inte många på gymmet heller (själv på slutet).
Passet såg ut som följande:
 
*Uppvärmning
*Drag till hakan 4x6 - 50kg
* Situps med vikt på pannan 4x6 - 25kg
* Bänkpress 7x3 - första 5 seten på 110kg, 6e setet på 112.5 kg och sista på 115 kg.
*Chins 4x10 kroppsvikt
*Dips 4x15 kroppsvikt.
* Omvändbänkpress 4x6 - 80kg
 
Avslutade med 2x6 av vardera övning: Hantelpress 30kg, Special hantelövning nr 1 12.5kg, specialövning nr 2 (rocky) 12.5 kg
 
Kändes som ett bra pass, bänken kändes riktigt bra. Kände ingen större skillnad mellan 110 kg eller 115 kg så det var bra. Nu är det bara fortsätta ökaaaaa!!
 
Imorgon blir det träning med min bror i brottarlokalen, blir brottning och kanske lite boxning.. det visar sig i morgon! Ska även jogga en sväng på kvällen eftersom jag inte gjorde det idag. (flyttade det tills i morgon då det passar bättre).
 
Trevlig helg, trääna hårt. Det tänker jag göra iallafall.
 
 
 
 
 

Jullov!!

Kategori: Träning Övrigt

Idag var det avslutning i skolan så nu är det jullov.. wohoo! Riktigt skönt :)
 
Efter avslutningen var vi några killar och tjejer från klassen som gick och käka pizza buffe på american pizza i Eskilstuna. Det satt fint och jäklar vad mätt jag blev.
 
Idag hade jag tänkt att köra lite bänkpress,chins,dips mm men jag kände mig lite sliten i kroppen efter marklyftspasset igår så jag lyssnade på kroppen och körde ett pass med lång uppvärmning, lite rörlighets övningar och sen en lång stretch istället.
 
Imorgon blir det löpning på förmiddan och bänkpress passet (som jag hade tänkt att köra idag) på kvällen.
 
I helgen blir det brottning och boxning och eventuellt lite marklyft och repklättring! De blir fint de.
 
Känns bra med looooov, träna hårt och äta mycket julmat. En annan bra grej som händer under jullovet är att jag kommer börja boka resan till Thailand där jag ska träna MMA i vår på Tiger muay thai & MMA..Längtar tills den dagen man kommer dit och får se den skylten på riktigt. Då jäklar blir det träna av!!  
 
 
 
 
 

Härligt bål & benpass

Kategori: Styrketräning

Idag var det bål och ben på schemat. Passet kändes riktigt bra, inga personbästan men jag kände mig stark och bra så nästa vecka blir det nog att öka lite!

Passet såg ut som följande (självklart värmer jag upp och ökar upp till matchvikterna, som är det jag skriver nedanför) :
Marklyft 4x6 - 170 kg
Situps med vikt på pannan 4x6 - 25kg
Knäböj teknik 6x6 - 60-100kg ( varierade per set)
Fötterna till stången 4x10
Stången i hörnet/joystick 4x6 per sida 27.5 kg
Utfallssteg med vridning 4x6 per ben - 20kg
Situps med vridning 4x6 per sida - 20 kg

Har haft problem med nacken förut och då har jag inte kunnat köra knäböj! Men nu är det mycket bättre så nu kör jag det lite lätt igen, kommer köra det lätt och öka sakta så det inte blir några bakslag.

Känner redan nu att det kommer bli tufft att ta sig upp ur sängen i morgon... Men det blir morgondagens bekymmer. // Gustav

 

Löpning & Boxning

Kategori: Träning Kondition

Idag slutade jag 12.30 i skolan, hade tagit med mig löpargrejer, så jag stack ut och jogga i 30 minuter och sedan duschade jag i skolan. Kändes mycket vettigare än att sitta i skolan och vänta på 14.10 tåget hem som jag brukar göra.

Löpningen kändes ganska okej men jag känner att jag inte är van att jogga.. men det ska det bli ändring på!

När jag kom hem så åt jag mat och slappade. Eftersom MMA träningen har juluppehåll så gick jag ut i garaget vid 6 tiden för att slå lite på boxningssäcken i garaget. Körde lite olika slagkominationer mm.. känns härligt att slå, speciellt när man känner att tajmingen och träffarna i slagen blir bra. Men det är jobbigt oxå..!

Nu är det snart dags att sova, hoppas ni har haft en bra dag och tränat hårt!

Alla borde hinna träna, men få har viljan att göra det dag efter dag. Vecka efter vecka. År efter år.  

 

 

 

Träning, träning, träning..

Kategori: Styrketräning

Tjenare
 
Internet är lite halvsegt hemma och fungerar lite som det vill. Så passar på att uppdatera om gårdagen nu när jag är i skolan.
 
På morgonen så var det idrottslektion som jag höll i för 2orna och 3orna. Dom fick testa på lite brottning. Körde i stort sett liknande upplägg som förra veckan.
 
Passet såg ut såhär i stora drag:
Körde ganska lång uppvärmning med dom sedan så körde vi lite uppmjukningsövningar. Efter det så fick dom testa på att brottas lite och jag gick igenom lite vad dom skulle tänka på när dom hamnade i olika situationer. Efter det så körde vi lite parövningar med fokus på bålstyrka. (situps i famnen och lyft bland annat)
 
Efter det så körde vi lite rörlighets/smidighets övningar med kullerbyttor (olika varanter), hjulningar, stå/gå på händer, bearcrawl, skottkärra (olika varaianter) och en special magövning som jag kallar "balder".
 
Vi avslutade med plankan i 2 minuter och sedan körde vi avslappning + stretch.
 
Kändes bättre att hålla pass den här veckan (för min egen del). Kändes som man hade lite mer koll på läget om vad man skulle hinna och vad eleverna klarade av. Att undervisa och att hålla pass är nog något man växer in i vart efter. Riktigt kul är det iallafall.
 
 
 
På kvällen var det dags för styrketräning, så med träningsvärk i underarmarna och en trötthetskänsla i axlarna (sedan KM:et på lördagen) åkte jag ner till gymmet för att köra ett överkroppspass.
 
Bänkpress 4x6 105kg
Situps med vikt på pannan 4x6 25kg
Chins 4x6 7.5 kg extra.
Dips 4x6 30kg extra.
Omvändbänkpress 4x6 80kg
Axelpress med hantlar 4x6st/hand 30 kg
+ två hantelövningar jag inte kan förklara. Ska ta bild eller filma dom sen så ni får se!
 
Passet kändes ganska bra, men bänken,chinsen och omvända bänken kändes extra tunga på grund av träningsvärken i underarmarna.
 
Idag ska jag ut och löpa en sväng sedan ska jag köra lite boxning på kvällen. (hemma i garaget).
 
 
 
 
 
 

KM 2012

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Igår var det som sagt klubbmästerskap i SW (brottning med lås och strypningar typ). 
Jag gick i viktklassen +94 kg, tyvärr var det bara 4 personer i våran klass för det var 2 stycken som hade hoppat av av olika anledningar.
 
Dagen började med invägning (för mig var det inga problem att klara +94kg.) sedan en kort regelgenomgång. Efter det startade alla matcher. Dom började med dom lättaste viktklasserna först sen gick dom uppåt så min viktklass var sist.
 
Så för min del skulle det bara bli 2 matcher...
 
Första matchen blev mot Patrik, kände att jag kontrollerade matchen från börjat till slut. I slutet fick jag in ett armlås (armbar) som nästan satt men då var tiden slut. Så jag vann på domslut istället.
 
I och med vinsten mot patrik så gick jag vidare till finalen där jag fick möta Kristian som i sin första match besegrade Mec.
 
Matchen mot Kristian var jämn, var mycket stående i början där jag hade övertaget och styrde tyckte jag. Lyckades putta ut honom från mattan 2 ggr och sedan försökte jag mig på ett kast som inte blev så lyckat och han hamnade upp på mig men jag var ganska snabb på att koppla arm och huvud och rulla bort honom från mig. När jag rullade/vräkte bort honom från mig så hamnade han utanför mattan.. då blev vi indömda till mitten och fick starta på knä. Märkligt tyckte jag. Den här gången så var det jag som hamnade överst nere på backen, han försökte sig på ett armlås som jag tog mig ur och jag hamnade överst igen.
 
Varken jag eller Kristian lyckades avsluta matchen så det blev domaren och hans 2 assisterande domare som fick besluta om vem som vann matchen. Tyvärr så tyckte dom att Kristian vann matchen.
 
Så precis som förra året så slutade jag 2a på klubbmästerskapet.. Jävla skit!
 
Angående matchen mot Kristian så tyckte jag att det var så pass jämnt att det borde blivit en rond till. (Nu var det bara en rond på 3 min så det här med en rond till är något inför framtida  tävlingar kanske) och på dom tre minuterna så var det ingen av oss som var så pass överlägsen att den kunde dömmas till segrare enligt mig. Så det är det som känns så surt, för det kändes inte som jag förlorade matchen mot Kristian...
 
Jajaa nästa gång är det jag som vinner..
Nu är det bara att gå vidare och träna ännu hårdare och blicka framåt mot resan till Thailand som jag kommer börja boka på jullovet!
 
Här har ni en bild från igår
 
 
 
 Jag 2a, Kristian 1a och Mec 3a.
 
 

Taggaaaa!!

Kategori: Allmänt

 
Imorgon är det dags för klubbmästerskap i submission wrestling (brottning med lås & strypningar).  Ska bli riktigt roligt, det är vinst som gäller!
 
Kvällen blir lugn, ska nog titta på film och börja ladda.
 
Här får ni 2st bilder från KM:et förra året!
 
 
Jag till höger!
Medaljörerna, jag näst längst till vänster. (kom 2a)
 
 
Skriver i morgon hur det gick!!
 

Idrottslektion!

Kategori: Allmänt

Tjaaaa
 
Har egentligen sovmorgon idag, men Helena (idrottsläraren) undrade om jag kunde hålla i en idrottslektion för våra idrottsettor där jag körde lite brottarfys/brottning med dom. Självklart kunde jag det!
 
Så idag var det dags, körde ganska lång uppvärmning med dom sedan så körde vi lite uppmjukningsövningar. Efter det så fick dom testa på att brottas lite och jag gick igenom lite vad dom skulle tänka på när dom hamnade i olika situationer. Efter det så körde vi lite parövningar med fokus på bålstyrka. (situps i famnen och lyft bland annat)
 
Efter det så körde vi lite rörlighets/smidighets övningar med kullerbyttor (olika varanter), hjulningar, stå/gå på händer, bearcrawl, skottkärra (olika varaianter) och en special magövning som jag kallar "balder".
 
Vi avslutade med lite gemensamma burpees där alla körde samtidigt i en ring och efter det körde vi situps. När det var gjort så stretchade vi lite, blandannat nacken eftersom dom fick köra lite nackträning också och det är dom nog inte så vana med!
 
Tror dom tyckte det var ett roligt pass! Jag tyckte det var lite svårt att veta vilken nivå man kunde lägga träningen på men jag körde ganska basic med några utmaningar så jag tror det blev bra! Dom var iallafall duktiga :)
 
Eftersom jag inte är van att planera för en hel klass så var det svårt att veta hur lång tid allt skulle ta, men jag fick med det jag hade planerat i första hand. Dom andra grejerna som jag hade med som reservövningar får man spara till ett annat pass istället!
 
Skulle lätt kunna tänka mig att bli idrottlärare, riktigt roligt! :)
 
 
 
 

Ge aldrig upp!

Kategori: Allmänt

Det var föreläsning i skolan idag om mentalträning, det var inget nytt direkt. Det kändes som jag har ganska stor koll på den mentala biten i träning när det gäller motivation, positiva tankar, målsättningar, drömmar, vägen dit mm.
Får tacka min bror för det, som är den som fick mig att börja träna och lärt mig det jag kan idag.
 
 
När man tränar hårt så är det inte lätt jämt, det är jobbigt, det går dåligt, man har sina svackor, men det är då det gäller att bita i och fortsätta träna. Härda ut för sen vänder det och går bättre och då kommer man inte komma ihåg dom jobbiga stunderna utan kommer glädjas åt det som går bra, att man kanske uppnått sitt mål eller liknande.
Så ge aldrig upp!
 
 
 
 
 
 
 

Tisdags träning!

Kategori: Styrketräning

Vaknade i morse och kände att jag hade lite träningsvärk men den var inte så saftig, men ju längre dagen gick så kom allt mer träningsvärk smygandes. Framför allt i triceps, gissar på att den liggande tricepspressen från gårdagens pass har något med det att göra. Brukar inte köra den så ofta, men den är bra!  
 
Så inför dagens pass så var jag inte alls taggad,  körde ett lite lättare pass så körde bara:
 
Uppvärmning
Marklyft - jobbade mig upp till matchvikten som var 170 kg och körde 4 set med 6 repetitioner per set på det.
Fötterna till stången 4x10
Stretch med gummiband. Stretchade rumpan,  benen (baksida,framsida) och så avlastade jag ryggen med hjälp av gummibandet.
 
Var ett OK pass, men inte mer. Kom aldrig igång riktigt kändes det som och det är inte det lättatste att försöka ta i utan fullt fokus...
 
Blir hyffsat lungt på träningsfronten nu fram tills på lördag då det är klubbmästerskap i SW (brottning med lås och strypningar typ) TAGGAA!!!
 
 
 
 
// Gustav Karlbom
 
 
 

Dagens lektion.

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

På dagens lektion så har jag gjort en logga (som ni kan se nedanför). Men jag vet inte om det blir den jag kommer använda tillslut, men den får fungera så länge
Jag ville ha en ganska "clean" och enklel logga men som samtidigt var snygg. Men jag vet inte om den här var så snygg...
 
Jag har fortsatt jobba med min affärsplan, bestämde mig för att börja om på den då jag har bytit lite inriktning sedan jag gjorde den första. (från att vara PT och lägga upp program till mig och andra till att istället fokusera på att skriva en inspirerande blogg om resan till Thailand). Så istället började jag om på ett nytt dokument och använde det jag kunde från det gamla dokumentet.
 
 
// Gustav Karlbom
 

Trääänaaaa!!

Kategori: Styrketräning

Tjeena.. gårdagens kvällspass var som sagt styrketräning, körde ett bänkpressprogram som jag inte hade kört på några månader. Så det var skönt med ett nytt program, så man inte kör samma vecka efter vecka.
 
Passet såg ut som följande

Bänkpress 7x3.

Liggande triceps press 4x6. 

Högt stående cable press 4x6.  

Situps med vikt på pannan 4x6.  

Lågt stående cable press 4x6.

 Biceps curl 4x6.

 Triceps curl 4x6.  

Underarms curl 3x20
 
 
Passet kändes riktigt bra, hade ökat väldigt mycket jämfört mot sist jag körde det här passet det så det var skönt.
 
När jag kom hem igår så var jag helt slut, så jag åt mat sen gick jag och la mig.. därför kommer gårdagens pass upp idag!
Idag känner jag att jag har träningsvärk i triceps och en skön seghet i underarmarna. Även lite i magen.
 
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta jobba med mitt projektarbete, vi hörs!!
 
 
 
 
 

Ny vecka!

Kategori: Idrott i skolan

Idag är det måndag igen, snart är det helg .. veckorna går riktigt fort nu men det är bra för då är det snart jullov.
 
Jag kom nyss hem från skolan, hade som vanligt bara idrott.. vi var i brottarlokalen och passet såg mer eller mindre ut som förra veckan.
 
Passet i stora drag
Uppvärmning.
Stretch/töjning
Fokus på att stå på händer.
Lite parövningar med fokus på rörlighets/styrka bland annat, skottkärra, kullerbyttor, spänst/upphopp.
Styrka, med fokus på bålen. Vi körde blandannat olika plankan varianter och situps varianter.
 
Filmade lite från passet, men det får ni se i ett längre klipp i slutet av veckan med filmer från hela veckan. Istället får ni en bild från brottarlokalen där vi hade idrott.
 
Nu ska jag ta det lungt sen ikväll blir det styrketräning.
 
 
 
 
// Gustav
 
 
 

UFC!!

Kategori: Allmänt

Tjeena
 
Idag är jag ganska trött och seg, satt uppe hela natten och kolla på UFC där Alexander Gustafsson mötte Mauricio "shogun" Rua. Tyckte inte fighten var så jätte bra men det var kul att Alex vann (ganska överlägset ändå), vilket gör att han är ett steg närmare titelmatch!
 
Snart blir det att gå ut i garaget och slå lite på boxningssäcken och hoppa lite hopprep.
 
Hoppas ni har haft en bra helg // Gustav.

Brottning

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Tjeenaree
 
Idag så körde jag brottarträning med min bror precis som planerat.
Tanken var att vi skulle köra lite teknik, brottas lite,boxas lite, köra lite mma och slå lite kast och avsluta med att klättra rep.
 
Men när vi kom till brottarhallen så var det fullt med småungar som hade brottardagis.. så det blev ändrade planer eftersom vi bara fick tillgång till ett litet hörn av mattan.
 
Så vi körde bara brottning med mycket teknik på stancen, dyk och en del strypningar på slutet. Kändes bra att köra mycket teknik och finslipa lite inför KM:et i submission wrestling (brottning med lås & strypningar) som är nästa helg. TAGGAAAA!!!
 
Tyvärr så glömde jag kameran hemma så kunde inte filma något.. så en ny träningsfilm kommer komma upp under nästa vecka istället då jag knappt har nå filmer från veckan som vart.
 
Så länge får ni nöja er med en bild på mig!
 
 
 
Trevlig helg! // Gustav

Bänk, chins, dips..

Kategori: Styrketräning

Tjeeena!!
 
Dagens träningspass blev överkropp tillsammans med Pontus, vi körde:
 
* Axellyft
Bänkpress 12 set
Set 1 = 10 reps
Set 2 = 8 reps
Set 3 = 6 reps
Set 4 = 4 reps
Set 5 = 2 reps
Set 6 = 1 reps
Sedan ska man gå hela vägen tillbaka,så set 6  till set 1. Sen är man klar med bänkpressen.
 Självklart så ökar man vikten ju färre repetitioner det blir.  Så set 1 ska vara en tung 10a o set 6 en tung 1a så det säger ju sig själv att man inte har samma vikt då!
* Viktade chins
*Viktade dips
* Stångrodd
* Lite lek med hantlar, blandannat axelpress, vikten framåt, åt sidan.
 
Det var ett helt okej pass, varken bra eller dåligt..
Bäst på passet = axelpressen med hantlar, kändes bra!
 
Det bästa den här dagen är att stortån känns mycket bättre så på lördag blir det brottning/mma/boxningspass med brorsan!! Var ett tag sedan, ska bli grymt kul.
 
Imorgon är det vilodag!
 
 
 
// Gustav Karlbom

Ingen träning.

Kategori: Allmänt

Tjeena..
 
Ingen träning igår för jag hade så jäkla ont i stortån (efter en liten vurpa med crossen) och idag hade jag lika ont så åkte in på magnetröntgen för att kolla så inget var brutet men det var det inte som tur var. 
 
Så nu blir det att ta det lungt och göra den träningen som funkar tills tån känns bra, just nu kan jag inte gå helt normalt, kan inte lägga något tryck på stortån..
 
Men men, imorgon är det bänkpress som står på schemat! Ska nog köra pyramid i morgon på bänken, vilket innebär att man kör 10-8-6-4-2-1 repetitioner, alltså 10 stycken på lämplig vikt, sedan 8 stycken på en tyngre vikt osv tills man jobbat sig upp till en tung 1a, då går man hela vägen tillbaka, så då gör man 1-2-4-6-8-10 repetitioner sen är det klart. Tanken är att du ska köra samma vikt på dom olika repetitioner när du kör "vägen tillbaka" från en tung 1a som du gjorde när du körde ner till en tung 1a. Så körde du en 4a på 110 kg på vägen ner till ettan så ska du köra på den vikten när du kommer till 4an igen. Det blir tungt, men bra!
 
 
// Gustav

Dagens lektion!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Idag så har jag filat vidare på min affärsplan och även börjat funderat på en logga jag kan använda!
 
 
 
 
Bild på Oskar (till vänster) & mig inför vår kommande superfight haha.
 
 

Marknadsundersökning!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

I min marknadsundersökning så ville jag se vad personer var intresserade av att läsa på en träningsblogg och om dom överhuvudtaget kunde tänka sig att läsa en träningsblogg.
 
Jag gjorde först en liten muntlig undersökning på mitt gym medans jag var där och tränade, jag frågade 10 personer och alla var killar i åldern 15-22 år. Frågorna var:
 

1. Läser du någon träningsblogg? 5 ja, 3 stycken ibland och 2 nej.

2. Varför läser du en träningsblogg? Där svarade dom som läste en blogg att det var för att få inspiration.

3. Skulle du kunna tänka dig att läsa en inspirerande träningsblogg? Där svarade 8 ja och 2 nej.

4. Vad för träning vill du läsa om? Alla svarade en blandning av allt jag håller på med, MMA,styrketräning, crossfit, konditionsträning mm.

5. Ska den innehålla bilder och filmer? Där svarade alla JA, annars blir det tråkigt.

 

Jag passade även på att göra en undersökning på facebook, där jag bjöd in ca 50 personer till min undersökning men tyvärr så är det inte så många som har svarat på frågorna. Dom flesta som svarade var både killar och tjejer i åldrarna 16-30 år.

Jag använde samma frågor som i första undersökningen på gymmet men jag hade men olika svars alternativ här.

1. Läser du någon träningsblogg?

Ja -  1 person

Ibland - 5 personer

Nej - 3 personer

 

2. Varför läser du en träningsblogg?

För att få inspiration och se hur andra tränar - 3 personer

Jag läser ingen träningsblogg - 3 personer

Jag har inget bättre för mig - 3 personer

 

3. Skulle du kunna tänka dig att läsa en inspirerande träningsblogg?

Ja - 3 personer

Kanske, om den handlar om saker som intresserar mig - 7 personer

Nej - 1 person

 

4. Vad för träning vill du läsa om?

En blandning av alla alternativ -  11 personer

Styrketräning - 1 person

Crossfit - 1 person

MMA - 0 personer

Konditionsträning - 0 personer

 

5. Ska den innehålla bilder och filmer om min träning?

Ja, mycket bilder/klipp/videobloggar - 12 personer

Nej, roligare med texter - 0 personer

 

 
Vill ni att jag ska göra instruktionsklipp där jag lär er olika saker? Så som att gå på händer, marklyftsteknik, jonglera med mera.
 
Ja det vore bra.- 11 personer
 
Nej, kan allt redan - 1 person
 
 
Lite synd att det inte var så många som svarade, är det någon som läser den här bloggen och känner för att svara på frågorna så kan ni göra det i en kommentar! Men jag har iallafall fått en uppfattning om vad folk vill läsa och se på min blogg.
 
På dagens lektion ska jag fortsätta jobba med min affärsplan..

Träning!

Kategori: Styrketräning

Kvällens styrketräningspass blev ett långt överkroppspass, som kändes riktigt bra med tanke på den träningsvärk jag har i hela kroppen samt en liten förkylning. Kände mig förvånansvärt stark faktiskt..
 
Passet utfördes med Pontus och såg ut som följande:
 
*Drag till hakan
* Bänkpress
* Chins med vikt
* Dips med vikt
* Omvänd bänkpress
* Axelpress och 2st hantelövningar till.
 
Alla övningar var 4x6 - alltså 4st set med 6st repetitioner.
 
Här kommer några bilder från passet.
 
Pontus hade vart i farten..
 
 
 
Taggad för dips.. Jaaaa
 
 
Nu är det dags att soooova.. hörs i morgon. // Gustav.
 

Nu är vintern här!

Kategori: Idrott i skolan

Imorse när jag vaknade så var det typ -15 grader.. känns lite deprimerande att veta att de kommer vara såhär i 3 månader till typ..Men det är bara att kriga på.
 
Idag på idrotten så var det brottarfys eller egentligen är det inte så mycket "fys" jämfört med tidigare år. Nu är det mer fokus på funktionell rörlighet och lite gymnastiska rörelser.  Vilket jag tycker är bra, för alla borde lära sig/öva på att hjula, slå en kullerbytta både framåt och bakåt, stå på händer mot en vägg för att få in känslan med mera. Istället för att bara fokusera på att göra det så jobbigt som möjligt som det vart tidigare år där man fått gjort typ burpees tills man velat spy. Visst det bygger kondition/styrka och mental tuffhet men jag tycker man ska ha grunden först när det gäller olika rörelser som jag nämnde tidigare för det kräver både balans, kordination och en del styrka = kontroll över sin kropp. För alla kan göra burpees tills dom spyr men det är inte lika meningsfullt som att lära sig att få kontroll över sin kropp.
 
Enligt mig så tycker jag alla borde kunna eller åtminstonde ha haft möjligheten att få testat på att göra kullerbyttor, hjulningar, stå på huvudet mm. redan vid tidig ålder för då kommer dom flesta att lära sig det. Jag anser att det är något man ska lära barn/ungdomar vid tidig ålder i skolan (på idrotten). Istället blir vi vana med datorer vid tidig ålder och tappar våran kroppskontroll helt...
 
Åter till idrottslektionen, den såg ut som följande i stora drag.
Uppvärmning.
Stretch/töjning
Lite parövningar
Fokus på att stå på händer.
Rörlighets/styrkeövningar
Styrka, med fokus på bålen. Vi körde blandannat olika plankan varianter.
 
Nu ska jag bara chilla sen kl 18 är det styrketräning med Pontus som gäller!!
 
Hoppas ni har en bra dag i kylan.

Adventskampen (crossfit tävlingen)

Kategori: Träning Crossfit

Idag är det dagen efter tävlingen och träningsvärken är enorm i hela kroppen men speciellt i ryggen (mest i ländryggen) och i baksida lår..
 
Nu tänkte jag skriva om grenarna (hur det gick/kändes för mig) som var igår och mina tankar om dagen.
 
Event 1 " Run...just run"

”Run..just run”
400 meter löpning
21-15-9
Svingar 24 kg/16 kg
Burpees
400 meter löpning

Beskrivning

Eventet hölls utomhus och hela laget skulle först springa 400 meter, när alla var i mål började person 1 i laget med att göra 21-15-9 av svingar & burpees sedan person 2 samma sak och så vidare tills alla i laget hade gjort 21-15-9 av svingar & burpees och när sista personen i laget var klar med det så skulle hela laget springa 400 mete rigen sen var det klart.

Tankar

 Löpningen kändes bra, planen var att hålla ett jämnt tempo på svingarna och burpees och jag tyckte jag började lungt och bra men det tog helt stopp för mig, kände av min förkylning, fick knappt någon luft kändes det som och den kalla luften gjorde det inte bättre. Så det här eventet gick verkligen dåligt för min del.. Totalt så slutade vi på 12e plats av 15 stycken.

Efter det var jag besviken på mig själv men det var bara att börja om och ladda för event 2 som var:

”Teamwork”
40 clean and jerks 50 kg/35 kg
50 utfallssteg med KB i rackposition 32 kg/ 24 kg
60 push press 50 kg/35 kg
70 hand release push ups
80 lateral jumps
90 situps
100 wallballs 9 kg/6 kg
200 Double unders

Beskrivning

Laget skulle tillsammans utföra ovantående övningar och man fick dela upp dom hur man ville inom laget, men bara en person i taget fick jobba och man var tvungen att göra klart första övningen innan man fick gå  över till nästa. Det var en timecap på 25 min.

Tankar

Tyckte det här eventet var väldigt roligt och det fungerade bra för oss i laget, allt rullade på bra. I efterhand kan jag tycka att det blev för många byten/för få repetitioner per person när vi körde för även om man inte tänker på det så tar 1 byte inte kanske inte så lång tid men när det blir jätte många byten så tickar viktiga sekunder iväg. För jag tror vi hade kunnat hålla lika bra tempo fast med färre byten = vi hade kapat tiden lite. Placering 8 av 15 på det här eventet.

Nu var det äntligen dags för event 3, det eventet jag såg fram mest emot. Det var:

”Team Diane-ish”
Par-Marklyft 200 kg/140 kg

Buddy Push ups

Beskrivning

Jag och Jesper tog marklyftet och Helena och Sussane körde buddy push ups.

Parmarklyft =  båda står brevid varandra med stången framför sig och lyfter gemensamt stången upp och ner.

Buddy push ups = tänk er skottkärra position där den ena håller i den andres fötter och så ska personen göra en armhävning så bröstet kommer ner till backen och så upp igen.

Eventet gick till så att jag och Jesper skulle göra 1 marklyft, Helena och Sussane 1 buddy pushup, sen skulle jag och jesper göra 2 marklyft och helena och sussane 2 buddy pushups och så fortsatte det.. Man skulle hinna så långt som möjligt på 8 minuter.

Tankar

Kände mig väldigt stark i marklyftet och jag tyckte det gick bra för hela laget i den här grenen. Tyvärr blev det lite "tjaffs" om regler, hur man skulle göra och vad man inte fick göra medans vi körde vilket gjorde att vår domare tappade räkningen och enligt mig så fick vi göra omgång 7 2 ggr..Men men det är domaren som dömmer och hade alla andra bara hållt sig borta och struntat och lagt sig i så hade det nog gått bra.

Vi kom upp så vi klarade 11 marklyft sen kommer jag inte ihåg hur många buddypushups dom gjorde innan det var slut.  Men vi slutade iallafall på 2a plats i det här eventet.

När dom hade räknat ihop poängen från alla deltävlingar så låg vi på delat 6e plats och det var dom 6 bästa lagen som gick vidare till finaleventet.. så då blev det så att det laget som hade haft den bästa placeringen under dagen i någon av dom 3 eventen gick vidare till finalen så tydligen hade dom en 1a plats.. eller så blev det det laget som hade bäst medelvärde när man slog ihop poängen som gick vidare.. hängde inte riktigt med varför just dom gick vidare.. Men vi missade iallafall finalen.. surt som fan då jag såg fram emot övningarna som var i den.

Finalen var:

”Team delight Fran”
200 meter löpning
200 repetitioner av vardera;
Thrusters 35 kg/20 kg
Pullups
200 meter löpning

Hade vart kul att vara med, men nästa år då är det finalen som gäller och där kan allt hända! :)

 

Slutord

Grymt kul men jobbigt att tävla. Nu vet jag vad jag måste jobba på, eller det visste jag egentligen innan också men det är konditionen, för styrkan jag har är egentligen tillräcklig iallafall för grenarna igår.

Några dåliga grejer med tävlingen igår var: 

Reglerna/domarna: Innan tävlingen igår så var det regelgenomgång om vad som gällde på varje övning så alla hade koll på det. Men eftersom alla vill göra det så snabbt som möjligt så tänjer man så mycket som möjligt på gränserna och domarna var inte speciellt hårda när någon gjorde sådant som man inte fick göra enligt tidigare genomgång. Men samtidigt så fanns det domare som var hårda i bedömningen vilket gjorde att ett lag kunde få en väldig fördel genom att tänja på gränserna utan att något hände.

Reglerna som var va bra, men man måste se till så som följs så det blir lika för alla. För det blir lika fel om alla slipper undan och kan tänja på gränserna och göra felaktiga/snabbare repetitioner när ett lag döms precis enligt reglerna. Det blir väldigt konstigt då, så därför ska alla regler hållas och det gäller alla. För ser ett lag att ett annat kan göra på ett sätt som inte är enligt reglerna men kommer undan med det, då måste det ju vara okej för alla andra att göra samma sak? Eller?

Domare var personer från boxarna som var med och arrangerade/tävlade och det är det här jag tycker är det absolut konstigaste. Det hände mer än en gång att ett lag fick en domare från sin egen klubb/box vilket enligt mig är emot alla regler för dom fick fördel av det, helt klart! Isället hade man bara kunnat "snurrat" domarna ett steg till höger till exempel så alla domare fick ett lag där dom inte hade någon anknytning till.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg så ska avsluta med att säga att det var helt klart en rolig dag och jag hoppas på revanch nästa år, då är det finalen som gäller. Jag tycker hela mitt lag kämpade på väldigt bra och alla gjorde sitt bästa under hela dagen. Det här var min första crossfit tävling med absolut inte den sista.

Det var allt jag hade att säga om tävlingen, hoppas ni orkade läsa allt. // Gustav Karlbom.

Uppdatering: Nu verkar resultatet ha kommit upp på internet och där står det att vi slutade 8a. Men egentligen spelar det ingen roll om vi kom delad 6a eller 8a.. vi missade finalen och det var dit jag ville. Så nu är det bara att blicka framåt mot nya tävlingar och nya äventyr!  

 

 

Crossfit tävlingen!

Kategori: Träning Crossfit

Tjeena!
 
Tänkte bara skriva ett kort inlägg så ni vet att jag lever efter en tuff tävlingsdag med crossfit!:)
Idag var det dags för lagtävlingen i crossfit i esilstuna, efter 3 tuffa event under dagen så låg vi på en delad 6e plats vilket betydde att vi missade finalen fast det var de 6 bästa lagen som gick vidare..istället gick laget vi låg lika med vidare till finaleventet. Hur det kommer sig och mer om tävlingsdagen berättar jag i morgon.  
 
Nu ska jag sova för jag är helt slut..// Gustav