mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Lååånga dagar

Kategori: Styrketräning

Har haft väldigt mycket att göra måndag-tisdag och idag är första dagen jag sitter vid datan sen i söndags i stort sett..
I måndags så tränade jag följande:
 
Drag till hakan
Situps med vikt på pannan 
Bänkpress 
Chins med vikt
Dips med vikt
Axelpress

Drag till hakan & dipsen gick riktigt bra, övriga övningar gick hyffsat!
 
Senare på kvällen så höll jag i 4 stycken crossfit pass, gick väldigt bra men det tar verkligen på krafterna att hålla i pass under en hel kväll.
 
 
 På tisdagen (igår)  så tränade jag MMA. Tycker det går bättre och är roligare för varje pass jag går på. Vi körde många ronder submission wrestling sparring under passet samt en del sparkar och slag kombinationer så det var riktigt kul. Men samtidigt så var det ett av dom jobbigaste passen på länge. Det är tungt att brottas, speciellt när den andra är ganska mycket tyngre. Men det är bra för då blir det en utmaning också. 
 

MMA

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Tjena!

Dagens träning var MMA, det gick bra. Vi körde mycket sparkar (teknik) i början, efter det så brottades vi och gick igenom olika grepp/lås på backen. I slutet körde vi fys och det var lika jobbigt som vanligt...men det känns skönt efteråt.

I morgon drar skolan igång igen efter lovet..har bara idrott i morgon så det är skönt. Efter idrotten så ska jag äta i skolan, sen blir det att ta det lungt fram till kl 16 för då ska jag hålla crossfitpass. 4 stycken pass från 16-20.

När passen är klara så ska jag ta och träna lite själv..sen blir det 22 tåget hem igen. Det blir en riktig heldag med träning i morgon. :)

Sista sportlovet!

Kategori: Styrketräning

Då är snart sista sportlovet över, eller lovet är redan slut för nu är det ju helg..Skönt att det är sista av allting nu inför studenten! 
 
Igår var jag in till Jesper och snackade lite med honom, sen tränade jag på crossfit lokalen. Gick hyffsat, körde lite specialträning på slutet.
 
Från L-sit upp till handstående, se bild!
 
Idag så höll jag sista crossfit passet med Eskilstuna SK (är i thailand under passen framöver), känns lite tråkigt att det var sista passet med dom. För det känns lite som "min" grupp då jag har haft hand om dom själv från början.  Så hade vart roligt att ha dom under hela våren så man kunde se deras utveckling. Men jag får kolla på deras utveckling när jag kommer hem från Thailand. 
 
Här är fyra trötta krigare från dagens pass:
 
 
Jag hoppas dom blev trötta iallafall. :)
 
 

Löpning, boxning & bastu

Kategori: Träning Kondition

Idag på förmiddagen så var jag ute och sprang en sväng, tror sträckan är ca 3.5 km. Kändes  faktiskt väldigt bra.
Soligt och skönt väder var det också.
 
Efter det så slappade jag fram tills på kvällen.. På kvällen hängde jag en liten stund med Tom och Jimmy. Vi gjorde väl egentligen ingenting speciellt, bara snacka och umgicks.
 
Vid 20-tiden så gick jag ut i garaget och hoppade hopprep och slog/sparkade på säcken i 40 minuter.  Kändes sådär, lite småseg. 
 
Men när jag hade tränat klart så bastade jag och rullade mig i snön, var skönt att basta och stretcha. Så nu känner jag mig mjuk i kroppen. 
 
 
 
 
 
 

Studentkryssning!

Kategori: Allmänt

Tjeena!! 
 
Var ett tag sen jag skrev, men har haft fullt upp med träningar och andra äventyr.
 
Har vart på studentkryssning och det var grymt kul, det roligaste jag har gjort på länge. :) 
 
Nu har jag sportlov, så nu ska jag hitta tillbaka till träningen efter dom senaste dagarnas festlighter. 
Har planer på att springa i morgon och eventuellt gymmet på kvällen eller slå lite säck i garaget.  Får se i morgon hur det blir.
 
En annan rolig grej är att jag har fått tillbaka mitt pass från ambasaden med en visum stämpel i, vilket innebär att jag fick visum för den tiden jag ska vara i Thailand. Skönt att slippa göra "visa runs" för att kunna stanna den tiden jag ska vara där.
 
Så nu är alla stora grejer så som flygbiljett,boende, träningsavgift och visum fixat. Så nu är det bara några prylar jag ska fixa innan jag åker. Bland annat kamera, ett par nya hörlurar, en försäkring som täcker kampsport och lite andra småsaker.
 
Börjar bli riktigt taggad på att komma iväg nu!!!
 
 
 
 
 
 
Här ser ni en ganska bra karta över området där jag ska träna och bo under min tid i Thailand.  Jag kommer bo på forest bungalows och träna på Tiger muay thai som ligger ca 300 meter därifrån.
 
 
 

Fullt upp.

Kategori: Styrketräning

Tänkte sammanfatta veckan som varit hittills (mån & tis), hur det har gått och vad jag har tränat.  
 
Måndag
 

I måndags körde jag styrketräning med Pontus. Det är skönt när han jobbar förmiddag så han kan träna med mig på kvällarna för det är så mycket roligare att ha någon att snacka med under passet. 
 
Jag körde 4x4 (4 set, med 4 reps varje set) på följande övningar:
 
Drag till hakan
Situps med vikt på pannan (4x10)
Bänkpress 
Chins 
Dips 
Omvänd bänkpress 
Stången i hörnet 
 
Styrkan kändes mycket bättre än förra måndagen när jag körde samma program så det känns skönt att den börjar komma tillbaka. Men det är fortfarande en bit kvar till dom vikterna jag "ska" ligga på när jag kör 4x4. Men det kommer. 
Kände mig mör i axlar och rygg efter MMA passet på söndagen så skippade axelpressarna och marklyftet islutet. 
 
 
Tisdag
 

Igår så var det dags för MMA träning igen, så det var bara att packa MMA grejerna för att åka in till Köping.
På passet så tränade vi mycket på sparkar och även en del lås på backen, bland annat kimura ( låset heter så och är ett axellås) Sen körde vi positionsbrottning i slutet vilket innebär att man inte kör några lås eller försöker avsluta matchen. Istället så känner man mer på varandra och hittar olika positioner helt enkelt. 
 
Vi avslutade passet med 5 stycken 1 minutsronder och varje minut körde man olika styrkeövningar. Dom vi körde var burpees, utfallssteg, armhävningar, situps och plankan. När vi kört burpees i en minut så böt vi direkt till utfallssteg osv tills alla 5 övningar var klara. Efter det så va stretchade vi sen var det slut för idag. 
 
 

MMA träning

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Idag var det MMA träning som stod på schemat, kändes skönt att träna igen efter förkylningen. 
 
Vi körde mycket teknik idag. På bland annat sparkar, nedtagningar och armlås. Utöver det så körde vi en del fys. Riktigt jobbigt, men kul! 
 
Det är svårt att förklara exakt vad vi gör varje MMA pass, men passet gick och kändes bra. 
 
Imorgon är det styrketräning. yess!! 

33 dagar kvar.

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Tjeenare
 
Idag är det 33 dagar kvar tills jag åker till Thailand och ska träna MMA/thaiboxning på tiger muay thai, Phuket.  Så nu har nedräkningen börjat. 
 
Boendet, träningen, maten och flygresan är bokad och betald. Snart klar med vaccinationerna och jag har sökt visum som jag väntar på. Så allt börjar falla på plats vilket är bra då det känns som det kommer gå snabbt nu i slutet.
 
Träningen då.. Den har gått väldigt dåligt dom senaste dagarna på grund av förkylning. Men nu är det bra så i morgon blir det MMA träning! 
 
Idag höll jag i crossfitpass inne i Eskilstuna. Det gick bra och efter det tränade jag lite, bland annat på muscleups. Tränade både i ringar och på stång. I ringarna går dom väldigt bra men i stång så behöver jag ha lite gung för att klara dom. Men de blir bättre och bättre för varje gång jag gör dom.