mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Om matchen + filmen

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

För er som vill se matchen innan ni läser vad jag tycker och tänker så finns den längst ner efter all text
 
Yes tänkte skriva lite om matchen, vad jag tyckte om den och så.
 
Matcherna började klockan 20 på kvällen och då skulle det först vara 7 thaiboxningsmatcher sen skulle MMA matcherna (4st) starta cirka kl 22. Jag var uppvärmd och klar till 22 men första matchen, som var min match startade inte förns efter 23. Så det var en seg väntan.
 
Om matchen

Jag är otroligt missnöjd med framförallt första ronden. Jag låste mig och det kändes som om jag var i en dimma och låg hela tiden 2 sekunder efter. Kroppen ville brottas med honom (eftersom det är det jag är van med), hjärnan ville slå och sparka men det blev kaos i hjärnkontoret och jag gjorde ingenting istället (förutom att åka med på massa onödiga nertagningar).. Så det kändes som jag fick onödigt mycke stryk på grund av nervositeten och klumpigheten som kom av den..
 
Det jag tog med mig från första ronden var att jag kunde få hans nacke/hals lätt.
Så inför andra ronden var målet att ta nacken/halsen och försöka strypa ut honom.
Andra ronden kändes bättre och att jag började komma igång lite mer. Men jag var fortfarande för spänd och nervös. Kunde inte ens slå riktiga slag..Men jag kontrollerade honom bättre den här ronden och precis som första ronden så var hans hals/nacke lätt att få. Så jag gick för att strypa ut honom hela ronden och tillslut så satt den där. Så det kändes skönt.
 
I övrigt så var det en cool känsla att kliva in i buren. Med alla som hejade, var ca 300 pers där så det var häftigt.
Även fast jag är missnöjd så vet jag att det här är bara början. Jag har inte tränat MMA länge alls, det var min första match med slag och sparkar och allt sånt. Jag vet att det kommer bara bli bättre härifrån, för första gången man gör något så är man aldrig bra på det (oftast). Samt att jag vet att jag kan bättre än såhär, det är därför jag är mest besviken..
 
 
Jag vet att jag har viljan att utvecklas och bli bättre så nu är det bara att träna stenhårt och kämpa härifrån.
En sak är säker iallafall, det här var inte sista gången jag klev in och fightades i buren. Det kan jag lova. 
Så mina tankar efter matchen är egentligen inte så mycket om själva matchen utan jag tänker mer att "det här är bara början".
 
Sen vill jag tacka min motståndare för matchen. Han var en stor och stark jäkel från Scotland. han var nog nästan 10 cm längre och 15 kilo tyngre. Så han var tung att möta samt att han var svår att strypa ut från stående eftersom han var längre än mig. Men vi snackade lite efter matchen och båda tyckte det var kul och ingen av oss hade några skador.
Fast idag är jag öm, lite här och var. Speciellt benet efter sparkarna.
 
Här har ni matchen
 
 
 
Nu ska jag gå och äta. Sen efter det blir det att bada lite i polen!

Matchen

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Vann fighten genom att strypa ut honom i andra ronden!!
Skriver mer om matchen i morgon, ville bara berätta hur det gick för dom som är intresserade.
Nu ska jag gå ut och se om jag kan få lite mat i mig, sen blir det sängeeen!
 
 
 
 

Matcherna i Nevertap Asia

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

 
Jag tog ner honom sen avslutade jag matchen genom ett arm/axellås som tvingade honom att klappa. Tyvärr ser man inte riktigt vad jag gjorde.
 
Match 2

I princip samma sak i den här matchen. Nertagning, sen avslutade jag matchen med ett arm/axellås. Fast jag tog vänsterarmen den här matchen. Man måste ju variera lite ;) Ska se om jag kan få tag på någon mer film där man ser hur jag gjorde låsen.
 
 
 
 
Hehe jag och domaren (Wiktor) är ganska lika. Båda är från Sverige och lika bleka. ;)

Nevertap Asia 2013

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Sådär ja, då var grappling debuten här nere avklarad!
 
Jag gick 2 matcher, vann båda på axel/armlås. Vilket betydde att jag vann min viktklass!! :D Nevertap asia champion, Gustav Karlbom. 
 
Översta bilden: Alla medaljörer i dom olika viktklasserna + några tränare och arrangörer.
Bilderna under är jag vid prisutdelningen + fram och baksida på guldmedaljen.
 
Ska jag vara ärlig så var det 2 lätta matcher. (såhär i efterhand)
Jag hade bestämt mig för vad jag ville göra och så gick jag in och gjorde det. Kände mig lugnare och säkrare än vad jag någonsin gjort förut när jag klivit ut på mattan. Så det kändes riktigt bra!!

Håller på och laddar upp matcherna på youtube så jag lägger in dom på bloggen så fort det är klart.

Nu får ni nöja er med lite bilder istället.
Från vänster: 1st, 2nd, 3rd
 
Fernando Maccachero (4th Degree Black Belt in Brazilian Jiu Jitsu), Gustav Karlbom och Murilo Bustamante (former UFC Middleweight champion)
 
 
Han hade tydligen vart i Sverige många gånger!
 
Det var allt för nu. Matcherna kommer upp så fort dom är klara.
 
 
 
 
 

Fightas på lördag!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Precis som rubriken lyder så ska jag fightas på lördag, i en amatör match i MMA.
Matchen är 3 ronder och varje rond är 3 min.
Reglerna är: Inga armbågar alls, bara knän mot kroppen (i stånde) så inga knän på backen.
Sen så har man lite tjockare handskar + benskydd i en amatör match jämfört mot en riktig proffsmatch där man har tunnare handskar och inga benskydd.
Men annars så är det precis som riktig MMA med slag, sparkar, nertagningar, ska bli grymt att testa på.
Så här ser handskarna ut:
och benskydden:
Min motståndare
Jag vet inte så mycket om honom. Men han är från Skottland. Han är lite längre än mig (7-10cm) och några kilo tyngre. Har blivit tipsad om att hålla fighten stående för han är bättre på backen än stående. Men jag har sett honom på grappling träningarna och det var inget som imponerade eller skrämmde mig. Men jag kommer börja stående, känna av fighten. Jag antar att han kommer försöka ta ner mig och då kommer jag blocka det och antingen trycka upp honom mot stängslet och börja slå och sparka. Eller så tar jag ner honom på sin egen nertagning och sen börjar jag slå. För så länge jag slår så kan han inte göra något mot mig. Men jag kommer avvakta första minuten och se vad han gör, låta honom göra misstagen och använda mig av det. Jag tror jag är både bättre och starkare så det här ska bli riktigt roligt. Jag är taggad!!  
Ska bli fint med BBQ efter matchen!!
 
 

Det rullar på

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Det känns som att man börjar komma in i livet här nere. Mer och mer för varje dag. Man vänjer sig att vakna upp med grym träningsvärk och att se några nya blåmärken från dagen innan Ganska grym känsla på något vis, man måste nog vara lite knäpp för att gilla det. Man får nya kompisar varje dag och träningen går bra! Livet är bra just nu :)
 
På fredag så jag vara med i en grapplingtävling som heter nevertap asia III ( tredje upplagan).
 
 
Den hålls på campen jag tränar på (tiger muay thai & MMA), Matcherna är en rond på 5 min och på den tiden ska man få sin motståndare att ge upp genom lås och strypningar. Inga slag eller sparkar!! Skulle ingen ha avgjort matchen efter 5 min så avgör en domare vem som var bäst = vem som vinner matchen.

Ni kan läsa mer på deras hemsida: http://www.nevertap.asia/
Jag ska gå i viktklassen -95 kg i nybörjarklassen. Jag vägde mig igår, jag vägde 91-92 kg efter ett mål mat samt att jag hade kläderna på. Så viktklassen är inga problem.
 
Matcherna är på fredagen och går man vidare till final eller match om 3dje pris så är dom matcherna på lördagen.
 
Ska bli riktigt roligt och jag är grymt taggad. Ska bli kul att se vad det är för klass på motståndarna.. För det har jag ingen aning om. Men jag är redo att göra mitt bästa!
 
 
 
 

Blandade bilder

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Här kommer lite blandade bilder på allt möjligt från förra veckan!
The Octagon
Tiger på natten
Träningsschemat
Vattenflaska
Restaurangen där jag bor, Mamas
 
 
 
Min inneboende
 
Taget i farten från våran moppetur
Gocartbana, får se om vi hinner testa den :)
Andra bilder..
Det går åt mycket vatten..
Bilar!
Ganska schysst jobbarbil!
 
 
Det var allt för den här gången.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag - Vila

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Idag är det söndag vilket innebär att det inte är några träningar alls på campen = Vilodag.
 
Så idag har jag bara tagit det lungt. Låg och slappade i polen i ca 1.5-2 timmar sen har jag vart och handlat lite vatten och frukt inför morgondagen. Jag lämnade också in mina smutsiga kläder på tvätt idag, så imorgon får jag tillbaka dom rena och fina förhoppningsvis.
 
Nyss var jag och käkade kvällsmat med Fabian och Peter. Nu hade dom återhämtat sig efter festligheterna i patong.. haha.
 
Nu ska jag packa träningsväskan inför morgondagen. Muay thaiträning klockan 8 på morgonen och sen BJJ/SW/grappling klockan 19.00. Så väckarklockan ställs på 06.30 så jag hinner få i mig lite frukost innan passet.
 
Här kommer några bilder från polen idag (under vattnet).
 
 

Muay thai!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Helluu

Igår hade jag väldigt svårt att somna efter träningen.. eftersvettades i flera timmar efteråt. Så idag sov jag ganska länge. Vaknade upp med en ganska bra träningsvärk i hela kroppen, blåmärken i pannan och öm i sidan på huvuden. Härlig känsla!! En stund efter att jag hade vaknat så gick jag och käka mat på campen tillsammans med Fabian, en annan schweizare (peter tror jag) och 2 tyskar som jag inte vet namnet på. Trevliga grabbar.
 
När vi käkat och snackat i ca 1 timme så skulle alla gå tillbaka till sina boenden för att sova någon timme innan kvällsträningen. För min del så blev det muay thai = thaiboxning.
 
Före träningen
 
Fick inviga mina nya boxningshandskar som jag köpt här nere, mycket sköna. Sitter som en smäck på händerna.
 
 
Passet i sig var ganska mycket basic, började med ganska lång uppvärmning. 20 min jogga runt mattan, efter det så la dom till snurra armarna, indianhopp, höga knän, spark i rumpan mm.
 
Efter det så var det teknikträning med sparkar, slag, armbågar och knän. Man körde 2 och 2 och jag körde mestadels med en dansk kille. (brottades mot honom igår så vi har fått lite kontakt)
Riktigt trevlig!
 
Efter det så var det 4 ronder med tränaren där man körde sparkar, slag, knän, armbågar. Mycket bra att få köra 1on1 så man fick lite teknik tips.
 
Mellan varje rond så var det 10 armhävningar.
 
Efter det så var det 4 ronder på säcken med olika kombinationer som dom visade först. (mellan varje rond 10 armhävningar)
 
Sen avslutade vi med lite olika styrkeövningar (med kroppen).
 
Det sista vi gjorde var att göra olika situpsvarianter i 10 min.
 
Totalt så var passet strax över 2 timmar. Träningen hölls utomhus så det var varmt som fan. Äckligt varmt. Första 1.5 timmarna gick bra men sen tog jag helt slut. Kändes som jag ville spy,gråta och ge upp (allt samtidigt). Men jag krigade på. Så det känns som jag underpresterade ganska mycket på grund av värmen. För passet i sig var egentligen inga svårigheter. Men man vänjer sig väl med värmen.
 (lagom tills man åker hem..)
 
Det var passet i stora drag, vi körde några andra grejer också men dom blir för svåra att förklara. Men jag tror det kommer gå bättre för varje thaipass jag gör i värmen. Det som inte dödar, det härdar.
 
 
Nu ikväll så käkade jag mat med med Fabian och den andre schweizaren (peter) på restaurangen där jag bor.
Dom skulle vidare till Patong och festa men det kände inte jag för.
Partysugna killar. Peter och Fabian.
 
Jag gick istället till en liten butik här i närheten och köpte det på bilden. (Vatten, godis och vätskeersättare)
 
 
Så nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på en film och äta lite godis. Imorgon är det vilodag, kanske ska ta en massage i morgon beroende på hur kroppen känns när jag vaknar.
Hoppas alla hemma isverige har det bra. Här är det toppen.
 

Grappling

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Nu har jag förhoppningsvis blivit av med förkylningen (peppar,peppar ta i trä). Så idag passade jag på att träna BJJ no gi/grappling.
För er som inte fattar vad det är jag surrar om nu så ska jag förklara.
BJJ är en förkortning av Brasiliansk jiu-jitsu, som man kör på backen. När man kör BJJ i vanliga fall så har man en GI som är en dräkt. (se bild)
 
Det är lite som brottning fast med dräkten och det går ut på att få sin motståndare att ge upp genom att göra olika lås och strypningar.
 
Som ni läste så körde vi NO GI och det innebär att man kör i shorts och t-shirt men man använder sig utav många av dom greppen och teknikerna som finns inom riktig BJJ. När man brottas och kör med lås och strypningar för att få den andra att ge upp (utan slag eller liknande) så kallas det grappling eller submission wrestling.
 
Till dagens träning

Vi började med att jogga runt mattan, göra massa olika rörelser för att bli varma. Björngång, kräftgång, snurra på armarna, bära en kompis på ryggen och springa runt sen avsluta med knäböj. Sen gjorde vi kullerbyttor framåt och bakåt, specialkullerbyttor över en arm, vi räkade (specialövning som jag inte kan förklara, används för att skapa utrymme i underläge i matcher), hjulningar och några andra roliga saker som jag inte har något namn på eller känner är värt att försöka förklara. 
 
Riktigt rolig uppvärmning med mycket saker som jag gillar. Ni som känner mig vet att jag är som en liten apa och gillar att hjula, slå kullerbyttor, stå på händer och allt sånt. Så det var kul.
 
Efter det så trädde vi armar, går inte heller att förklara för dom som inte har gjort det. Vi började lungt och fint sen blev det mer matchlikt.
När det var klart så stretchade vi igenom hela kroppen och efter det så gick vi igenom ett lås, som vi hela tiden byggde på vart efter (vad man kunde göra därifrån och hur man försvara sig mm). Så det byggde i grunden på ett lås som blev flera.
 
Efter det så körde vi sparring, 6 stycken 5 minuters ronder. Med partner byte efter varje. Riktigt jobbigt.
 
 
Hela passet gick bra, jag kände att dom andra var mycket mer tekniska men jag var mycket starkare än alla dom jag mötte så dom hade ingen användning för sina tekniker. Men jag fick hela tiden passa mig för massa farliga lås och sånt som jag aldrig sett. Men jag körde på styrka och sen när dom blev lite trötta så ströp jag ut dom med en rear naked choke eller ett armlås. Så jag känner mig nöjd med träningen även fast jag var helt slut dom 2 sista ronderna. Med lite bättre kondition och sen lära sig alla lås och strypningar tror jag kommer bli grymt bra för min utveckling. Jag gillar verkligen den här klassen så den ska jag försöka få in några ggr i veckan tillsammans med muaythai och MMA träningen.
 
Lite käk efter passet (rostad toast, kyckling, ägg,sallad, lök, tomat och nån god gägga + pommes) + en thairätt som jag inte vet vad den heter. Men båda rätterna var riktigt goda. Som all mat jag har ätit hittills här nere.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moppetur

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Idag hyrde jag och Fabian en moppe. Han körde och jag satt där bak. Vi åkte till patong beach eftersom dit kände vi att vi hittade efter att ha åkt dit med taxi några dagar tidigare.
 
Resan till patong var inga problem alls, men den Thailändska trafiken är lite läskig (tuta och kör). Samt att det är vänstertafik, vilket känns lite ovant.
 
Väl i patong så var vi på jakt efter rashguards (tajta långärmade tröjor som man har när man tränar MMA). Men efter ca 2 timmars letande (utan resultat) gav vi upp och gick tillbaka till våran moppe.
 
När vi kom dit så skulle vi låsa upp styrlåset och man var tvungen att låsa upp det först för att få i nyckeln i tändningen. Grejen var den att det var en nyckel till tändningen och en annan till styrlåset och nyckeln till styrlåset eller själva styrlåset var sönder trodde vi. För det gick inte att få upp.
Som tur är alla i Thailand väldigt hjälpsamma så det var jätte många som försökte hjälpa oss.
Men ingen kunde fixa det. Så vi fick helt enkelt försöka ta oss tillbaka till campen på något annat sätt.
 
Vi hörde om man kunde köra moppen och oss på en pickup tillbaka till campen, men det gick inte. Så vi lyckades stanna en tuk-tuk och övertala han som körde att köra hem oss och moppen i tuk-tuken. Efter mycket om och men så gick han med på det. Som tur var, annars hade vi nog stått där fortfarande.
 
Jag kan tala om för er att alla som såg oss med moppen i tuk-tuken fick sig ett gott skratt. Men det bjuder vi på.
 
Väl tillbaka på campen så visade det sig att vi hade fått fel nyckel till vårat styrlås. (det gick att låsa utan nyckel). Men att låsa upp med fel nyckel var svårare.
 
Nu har vi iallafall rätt nycklar till allt så vi har åkt lite nu på kvällen också. Sammanfattningsvis så har det varit en väldigt rolig dag som jag nog aldrig kommer att glömma. :)
 
 

Olympus TG-1 i pooolen

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

 Här får ni se en liten kortfilm från när jag testade min kamera i vatten för första gången. Glöm inte att ändra till HD kvalite.

 
Det är från polen på stället jag bor på och det är Fabian som är "fisken" i vattnet. :)
 
 
 

Nattbad i polen

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Idag har jag tagit det fortsatt lungt, har badat och pluggat lite olika skolarbeten. Längtar efter att träna!!!
 
Här kommer lite bilder som förklarar min dag.
 
Till lunch så åt jag det på bilden ovanför ( typ som spagetti och köttfärssås fast med kyckling istället). Mycket gott! Åt det på campen.
 
 
På bilden nedanför så ser ni det jag åt till kvällsmat på restaurangen där jag bor. Det var några specialnudlar (tjocka), kyckling och grönsaker. Också väldigt gott.
 
 
 
 
Här ser ni en liten del av restaurangen. Där in till vänster så lagar dom maten och till höger ( i bardisken) fixar dom det man vill ha och dricka, Men dom säljer också glass och lite andra småsaker där.
Nu på kvällen så passade jag och Fabian på att svalka oss i polen. Perfekt att kunna kyla ner sig lite innan man går hem och duschar och gör sig redo för att sova.
 
Det ni ser där det lyser är restaurangen.
 
Nu ska jag sova, godnatt.
 
 
 
 
 
 

Måndag

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Just nu ligger jag på bänken utanför min bungalow och kollar på stjärnorna och filosoferar. Jag har precis duschat och nu försöker jag kyla ner mig själv lite genom att ligga här ute och göra så lite som möjligt. Det är väldigt skönt ute nu på kvällen + att det fläktar lite.

När jag åkte ner till Thailand så var jag jätteförkyld och hostig.. Men det har blivit lite bättre för varje dag. Men jag vilade med träningen idag och troligtvis i morgon med så det hinner bli helt bra.

Men så fort första träningen är gjord så kommer ni få veta det!

Här kommer lite bilder på polen, restaurangen och lite annat som jag tog kort på under dagen.

Lugn dag!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Idag har jag tagit det lungt hela dagen! Det är så jäkla varmt och idag var varmaste dagen hittills (sen jag kom hit) och det är jobbigt att bara gå från mitt boende till campen,
 
Idag gick jag inte upp förns klockan 12 typ, men jag somnade inte förns 3 på natten och sov jätte dåligt på grund av att jag vaknade av värmen.. Men man vänjer sig nog om ett tag!
 
Efter jag hade käkat tog jag lite kort och filmade lite på min bungalow. Se filmen i inlägget innan.
 
 
Vid 15 tiden kom Fabian och knackade på och undrade om vi skulle hitta på något. Javisst sa jag. Vi tänkte hyra moppe och åka runt men ändrade oss eftersom vi båda brände oss lite igår. Så vi höll oss i skuggan och chillade på campen istället.
 
Använd solkräm, annars slutar det såhär! (mina fötter, fabians mage). Fabians kommentar: We are fucking stupid man.. hahahaha..;)
Efter att ha hängt på campen och bara snackat och chillat så drog vi till restaurangen där jag bor och käkade mat.
 
Jag åt först pad thai chicken och efter det så åt jag ris och kycklingcurry gryta. Det + 1.2 liter vatten kostade ca 35 kr. Är dom små så får man ta två!
Där visade dom även helgens UFC 158 med GSP, kul att se!
 
 
Nu ska jag sooova godnatt!!
.

Min Bungalow

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

 
 
Här får ni se ett litet klipp från min bungalow.

Resan hit

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Dag 2 här i Phuket börjar lida mot sitt slut (kl är strax efter 23.30). Men jag tänkte berätta lite om resan hit ner, vad jag gjorde igår och vad jag har haft för mig idag. 
 
Resan vidare från doha - Phuket gick bra och jag sov mestadelen av resan. Eller jag försökte iallafall, för det blev ingen djup sömn. Men det flöt på ganska bra och det var hyffsat bra mat på planet. (kycklinggryta med ris)
 
På flygplatsen i Doha så såg jag en kille som såg ut att vara i min ålder, han hade nästan likadan keps som mig och han reste själv. Inget mer med det, sen när vi klev på planet så hamnade han 2 rader framför mig. Vi pratade inte på resan. Men sen när vi var framme på flygplatsen i Phuket och hade hämtat våra bagage så stötte vi ihop med varandra igen och det visade sig att båda skulle till tiger muay thai. Så vi delade på en taxi till campen.
 
Killen heter Fabian, är 19 år och kommer från Schweiz. Han är riktigt schysst. Vi chekade in på campen tillsammans sen hängde vi ihop hela eftermiddan och kvällen och kollade in läget och käkade mat tillsammans.
 
Dag 2

Idag så träffades jag och Fabian på campen kl 9 för att äta frukost (jag bor 300 meter från campen, han bor på campen). Jag åt omelett med bland annat bacon och lök i samt toast vid sidan om.
 
Efter det så mötte vi upp en ur personalen som visade oss runt på campen och berättade lite viktig fakta om träningstider mm.
 
Efter det så beställde jag och Fabian en taxi, vi åkte till patong beach för att sola & bada. Vi var där ca 3-4 timmar sen åt vi pizza innan vi åkte tillbaka till campen.
 
 
Vi var båda trötta när vi kom tillbaka, man är inte helt återställd efter flygningen + att man inte är van med klimatet. Så vi försökte sova en stund på eftermiddan men det är väldigt svårt då det är så jäkla varmt. Jag fick iallafall 1 timmes sömn, alltid något.
 
 
När vi båda hade vaknat så träffades vi för att käka, vi gick längs med gatan vi bor på för att se vad som fanns. Vi hittade ett matställe där dom hade gratis buffe (thaimat). Riktigt gott! Tror det var för att ägaren fyllde år som maten var gratis den här kvällen.
 
Imorgon blir det sovmorgon, ska försöka sova ut lite.. Sen får jag se vad som händer!! Hoppas ni har det bra där hemma.
 
 
 
 

Tiger muay thai!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Tänkte bara säga att allt är bra, är framme på phuket (tiger muay thai nu). Det här måste vara paradiset på jorden för det är grymt här, längtar tills träningen drar igång på måndag!! Här även träffat en schysst kille från schweiz som jag har hängt med hela eftermiddan och kvällen!
 
I morgon ska jag och Fabian ( killen från schweiz) träffas och käka frukost kl 9 sen blir det upptäcktsfärd.
 
Skriver mer i morgon för nu ska jag soova!!
 
 
 

Doha, varmt redan här!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Resan till doha har gått bra! Första 4 timmarna gick fort sen stanna typ tiden och dom sista 2 timmarna kändes långa..
Nu väntar jag på att gaten ska öppna så jag kan resa vidare mot phuket. Planet lyfter 01.30 (23.30 svensk tid)
Flygplatsen här i doha är ganska lyxig..inte varje dag man ser en maserati!! Mercan hamnar i skymundan!

 

Påväg (Arlanda)

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Sitter och väntar på planet nu :)
Har lämnat in min väska och hittat min gate, så nu är det bara att vänta tills dom släpper in alla på planet!:)
Ni får ha det bra hemma i Sverige för jag hade iallafall tänkt att ha det grymt bra i Thailand. ;D
Ska försöka ta med mig värmen hem sen när jag kommer hem, men jag lovar inget..

För er som vill hänga med.

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

För er som vill hänga med på vad jag gör nere i Thailand så rekommenderar jag självklart att ni följer bloggen.
 
Men jag kommer även lägga upp så mycket bilder jag kan på instagram: Så följ mig @gustavkarlbom för att se vad som händer!
 
För er som inte har instagram så kan ni se mina bilder jag lägger upp genom att följa den här länken: http://statigr.am/gustavkarlbom
 
Hade även tänkt att filma ganska mycket där nere, så för er som vill se det så rekommenderar jag att kolla på min youtubekanal: http://www.youtube.com/user/Karlbom7
 
 
Nästa inlägg på bloggen kommer vara direkt från thailand eller på vägen dit om jag får möjlighet att skriva något!
 

Nu är det nära!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Nu är det sista packat och klart. Men har inte riktigt fattat att jag ska åka.
Men i morgon torsdag klockan 15.15 lyfter planet mot Phuket. Jag kommer mellanlanda i Doha för att byta plan och sedan flyga vidare mot Phuket. I Phuket så kommer en förbeställd taxi från campen hämta mig och köra mig till mitt boende/campen.
 
Jag landar vid 16 på fredags eftermiddagen (Thailändsk tid). 

Längtar verkligen tills jag får se den här skylten med egna ögon, då kommer jag nog fatta att det är på riktigt.
 
 
 
Nu är det dags att sova!
 

 

 

Ny kamera!

Kategori: Allmänt

Tjenare
 
Nu är det inte långt kvar tills jag åker till Tiger muay thai på Phuket, det är 10 dagar kvar och jag är grymt taggad. 
 
Tyvärr så har jag dragit på mig en jäkla förkylning och är lite småfebrig.. så blir att ta det lungt och göra så lite som möjligt tills jag blir frisk. Vill ju inte vara sjuk när jag åker!
 
Precis som rubriken beskriver så har jag införskaffat en ny kamera inför resan. 
 
En Olympus TG-1, känns som den passar mig och mina äventyr bra då den är stöttålig, vattentät och tål kyla extra bra.
 
 
Så nu kan ni räkna med massor av bilder och filmer från Thailand.
 Både på land och under ytan. Kan nog bli ganska häftiga filmer under vattnet när man snorklar. 
 
 
En tuff kamera för en tuff kille helt enkelt! :)
 
Nu ska jag fortsätta knappa runt på kameran så jag lär mig den, kanske lägger upp lite bilder tagna med kameran senare!