mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Thailand!!

Kategori: Allmänt

Tjena!!

Nu är vi framme i phuket. 
Resan hit har gått bra. Planet var försenat 1 timme från stockholm så mellanlandningen i Doha blev ännu kortare än beräknat. Vi hann bara kliva av och byta till nästa plan. Hade vart skönt att få en liten bensträckare och något att äta. Men nu blev det inte så. 
Resan vidare från Doha-Phuket gick också bra. Men mot slutet var man riktigt seg och ville inte sitta still längre. 
Men tillslut så var vi framme!!
Vädret när vi kom hit var sådär, regnet hängde i luften. Men ändå jäkligt varmt!
I taxin från flygplatsen till boendet så kom det en rejäl regnskur men det hade slutat tills vi kom fram. Då sken solen istället.
Det var ganska uppfriskande med lite regn eftersom luften blir lättare att andas då.

Väl på framme vid boendet så kände många av dom som jobbar där igen mig vilket kändes lite roligt.:) 

När vi fått vårat rum så packade vi upp lite av våra grejer och gjorde oss redo för att gå och käka. Vi bor i bungalow F17 på forest bungalows för dom som är sugna att komma förbi. ;) 

Till mat åt vi det här: 
Jag beställde mina 3 favoriträtter som jag hade här förra gången.
(Namnen kanske inte är helt rätt)

1. Pagna chicken med ris (stark som tusan) fast jag inte hade för mig det, men man va väl van då. 
2. Fried chicken med garlic and pepper & ris.

3. Chicken club sandwich. 

Det var riktigt gott!! Skönt att va tillbaka i thailand där man kan handla 3 maträtter + 1.5 liter vatten för mindre än 50 kr! 

Som ni kanske förstår så är det jäkligt varmt här, det känns som man håller på och smälta bort. 
Så just nu ligger vi trötta i våran säng och försöker göra så lite som möjligt för att inte svettas.. 
Hade tänkt att ta lite bättre bilder på vårat boende i morgon när det är ljust ute. Så ni får se boendet och omgivningen.

Vi ska försöka sova om ett tag, klockan är nu strax efter 20.30. Om vi fattat de hela rätt... Det tog ett tag och förstå vad klockan var och om klockan hade ställt om sig själv eller fortfarande visade "doha-tid" osv. Det är inte lätt, tur att google finns. :) 
Hoppas ni har det bra i Sverige, allt är bra med oss. 

Vi hörs








Redo att åka!

Kategori: Allmänt

Nu är jag klar med allt inför resan. Allt är färdig packat och klart. Nu är det bara att vänta. Skönt att det inte handlar om dagar längre utan om timmar tills planet lyfter! 


Mina grejer fick plats perfekt i väskan!

Nu ska jag ta och sova några timmar innan det är dags att kliva upp igen.

Tagga!! Haha..

2 dagar

Kategori: Allmänt

Om 2 dagar lyfter planet mot paradiset. Det känns som dagarna har gått så jäkla sakta sen jag bokade resan. Nästan som dom har stått stilla. Men dom senaste dagarna så känns det som resan har närmat sig med stormsteg. För nu har man börjat att säga hejdå till dom man känner, handlat det sista, börjat småpacka mm. Man känner helt enkelt att det börjar dra ihop sig. Det är på tiden!! 
 
Idag jobbade jag sista jobbpasset innan resan. Det kändes lite konstigt att åka från Eskilstuna och veta att man inte kommer jobba där nästa vecka för då är man på andra sidan jorden. 
 
Guif P98
Kommer sakna att hålla pass för alla grymma grupper inne på Crossfit Eskilstuna. Det har vart riktigt roligt! :) 
 
Imorgon är sista heldagen i Sverige. Då ska jag packa det sista, gå in och bestämma vilka sittplatser vi ska ha på planet, ladda kameran, städa rummet, hämta ut körkortet som har kommit nu och så ska jag göra massa andra små saker som ska vara i ordning innan jag drar. 
 
Vi hörs! // Gustav Karlbom 

Inte långt kvar nu

Kategori: Allmänt

Tjenare! 
 
Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen så kände att det var dags för ett litet inlägg. 
 
Idag är det söndag och vi åker på fredag,  det innebär att det är 5 dagar kvar! Jag har inte riktigt fattat att jag ska åka iväg snart och vara borta 5 månader från min familj och mina vänner. (Skönt att jag har brorsan med mig :) ) Resan känns mer och mer verklig ju närmare avresedatumet jag kommer. För nu har man börjat säga hejdå till kompisar/släktingar, börjat skriva packlista och planera allt det sista.
 
 
Jag har även börjat tänka att idag är det sista söndagen, kanske sista gången jag äter en viss maträtt eller träffar en viss person eller gör en viss grej i Sverige. Men jag ser även fram emot att komma fram till Thailand och börja tänka tvärt om, första maträtten där nere, första doppet i polen, första träningen osv. Jag har så mycket jag ser fram emot att göra så det kommer bli grymt!
 
 Tummen upp för det!!
 
Träningen har det gått lite sådär med. Jag har pluggat/kört väldigt mycket inför uppskrivning/uppkörningen så tiden har inte riktigt funnits till hårdträning då jag fokuserat på att hinna ta körkortet innan jag åker. I fredags så hade jag proven och jag klarade både skrivningen och uppkörningen galant så nu har jag tagit körkort. Känns skönt att ha det klart innan Thailand.
 
I fredags så var det sista jobb/träningspasset med Guif p99 som jag har tränat hela hösten. Efter passet så bjöd dom på den här fina tårtan.
Det uppskattas väldigt mycket att dom gjorde det och tårtan var väldigt god. :) 
 
Nu när resan börjar närma sig så kommer det finnas mer intressant/roligt att skriva om som har med resan att göra. Så ni kan räkna med mer uppdateringar än vad det har vart nu.
 
// Gustav Karlbom
 
 
 
 
  

Visum & försäkring

Kategori: Allmänt

Idag fick jag tillbaka mitt pass med en visumstempel i. Så nu är visum fixat! :) 


Jag har även fixat en reseförsäkring. 
Jag har folksams hemförsäkring som gäller 45 dagar utomlands. Jag har förlängt den från den 46:e dagen tills jag kommer hem. Den förlängda försäkringen täcker upp allt som en vanlig hemförsäkring täcker och i den så ingår försäkring för träning och tävling. Den förlängda försäkringen kostar mig 1850 kr. 

Jag har även en försäkring på 45 dagar genom svenska budo & kampsportsförbundet. Den är gratis eftersom min klubb är ansluten dit. 

Känns skönt att kunna checka av visum och försäkring på "att göra listan". 

CHECK!!