mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Träningsklipp!

Kategori: Videoklipp Träning

Tjeeena!
 
Här kommer ett litet träningsklipp från vecka 46-47!
 
Vet inte varför bilden blev så liten men ta helskärm så ni ser! Eller tryck på klippet för att komma vidare till min youtubekanal! :)
// Gustav Karlbom 

Dagens lektion 27/11-12

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

 
På dagens lektion så har jag fixat med UF - registrering och lite annat.
 
Nu slutar dagens lektion så nu ska jag vänta på 14.07 tåget för att åka hem, väl hemma ska jag plugga,äta, sova sen bliir det MMA träning! :D
 
 
// Gustav

Måndaaag - del 2!

Kategori: Styrketräning

Dagens andra pass blev styrketräning med lite fokus på övningar som ska va med på lagtävlingen i crossfit.
 
Jag körde ihop med Pontus och pass såg ut såhär:
 
Uppvärmning, cykling och massa rörelser med kroppen.
 
DU (hopprep, repet paserar under en 2 ggr på ett hopp)
 
Drag till hakan 4 set
Bänkpress 4 set
Omvändbänkpress 4 set
 
Efter det kände jag på vikten som kommer vara på kettlebells-svingarna på tävlingen genom en liten WOD. ( Pontus första WOD någonsin så det passade bra med en lätt)
 
3 varv på tid av:
10 KB svingar (Jag 24kg, Pontus 16kg)
10 burpees
 
Jag fick tiden 1 minut och 37 sek och pontus fick 2 min och 53 sek. Jag körde inte max utan försökte hålla ett ganska jämnt tempo mest för att se hur det kändes. För på tävlingen så kommer det bland annat vara 21-15-9 av KB- svingar och burpees så ville helt enkelt se hur det kändes.
 
Jajja imorgon är det MMA träning!
 
Godnatt // Gustav
 
 
 
 
 

Måndag - brottarfys!

Kategori: Idrott i skolan

Dagens första pass var brottarfys i skolan.
 
Det var mycket fokus på gymnastiska rörelser och en del rörlighet, väldigt roligt! Det är inte så ofta man slår kullerbyttor, går på händer, hjular med mera så jag tycker det är jätteroligt att göra det!
 
På slutet körde vi plankan och lite olika magövningar, ska lägga in plankan i några pass nu för att öva upp styrkan/uthålligheten så jag kan stå läääääänge!!
 
Testade även att köra DU (hopprep) efter passet för att se hur det kändes att göra det efter ett pass med lite puls. Det gick över förväntan, bättre än sist jag hoppade iaf haha. Det är skönt att bli bättre på saker utan att träna på dom..
 
Den här veckan kommer träningen se lite annorlunda ut eftersom crossfit tävlingen är på lördag så ska jag specialträna några av övningarna som kommer då. Bland annat KB-svingar, DU, burpees samt känna på vikterna i andra övningar för att se om/hur jag behöver dela upp repetitionerna under tävlingen!
 
 
Skriver ikväll igen!! // Gustav

Back to basics!

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Tjeeenaaa!!
 
Var ett tag sen sist, har känt lite i halsen under veckan som var så tog det lungt med träningen. Tog det lungt i fredags och lördags också även fast det kändes bra. Men idag så tränade jag MMA, grymt kul! Börjar bli taggad inför KM:et i submission wrestling som är den 15:e december. :D
 
Har haft lite problem med halsen (halsont som kommer och går) under hösten men var hos läkaren och dom kunde inte se något konstigt, utan föreslog vila tills de kändes bra... Men då började jag fundera och analysera mig själv om jag kunde så några skillnader jämfört mot ca 2 månader tillbaka när jag var helt frisk och var som starkast jämfört mot nu.
 
Några klara skillnader jag kunde se var:
 
* Sömnen - Sömnen i sig är inte sämre när jag väl sover men den är mindre, har kommit in i en ond cirkel där jag är uppe för sent på kvällarna innan jag går och lägger mig. Vilket i sin tur leder till punkt 2.
 
* Frukost - Eftersom jag är uppe för länge så har det blivit att jag sover in dom 20 minuterna det tar att äta frukost eller så hinner jag bara äta några skedar gröt vilket är för lite!
 
* Funderingar - Har funderat väldigt mycket på senaste tiden (inte haft så mycket annat för mig när jag vart sjuk och inte kunnat träna antar jag), vad jag vill göra efter skolan, vill jag sattsa på MMA eller crossfit? eller ska jag börja spela fotboll igen? Ska jag jobba, ska jag resa? Inte fan vet jag! Men alla dom här olika tankarna har gjort att jag känt mig distraherad när jag tränar...
 
Men jag tror att om jag löser punkt 1 och 2 så kommer jag ha lättare att hålla mig frisk, jag har iallafall gjort mitt bästa för att ta hand om min kropp. Vilket är väldigt viktigt när jag utsätter den för hård träning. Samtidigt så tror jag att när jag kan hålla mig frisk så kommer träningen rulla på igen och då behöver jag inte fundera så mycket för då kommer motivationen av sig själv.
 
Så nu blir det som sagt att fokusera på att sköta kost och sömn ( och träningen såklart) för att kroppen ska få dom bästa förutsättningarna för att kunna bli stor och stark och samtidigt hålla sig frisk.
 
 
Så får det bli nu!!!
 
 
 
 
Nu blir det att äta och efter det sooova!! Hörs i morgon // Gustav
 
 
 
 

Dagens lektion.

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

På dagens lektion så har jag påbörjat en budget inför och under resan.
 
Jag har även hört runt lite på mitt gym om min marknadsundersökning, Frågorna jag ställde var:

1.       Läser du någon träningsblogg?

2.       Varför läser du en träningsblogg?

3.       Skulle du kunna tänka dig att läsa en inspirerande träningsblogg?

4.       Vad för träning vill du läsa om?

5.       Ska den innehålla bilder och filmer?

Några av dom läste inte träningsbloggar, andra gjorde det och dem gjorde det för att få inspiration om träning. Alla hade gemensamt att dom kunde tänka sig att läsa en träningsblogg om den var intressant. Dom ville gärna se att det fanns ett mål/ett syfte med bloggen, tillexempel att följa min resa till thailand. På sista frågan svarade alla JA, mycket bilder och filmer och inte så långa texter var det dom ville ha.

Ska även lägga upp den här marknadsundersökningen på facebook.

Så fort killen i min MMA grupp är på träningen så ska jag höra med honom om han kan ge mig lite tips och information om en sån här resa, eftersom han redan gjort en liknande resa.

 
 Ha det bra! // Gustav

Kostnader för min Thailandsresa.

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Nu ska jag skriva ner kostnader som jag vet kommer dyka upp inför och under resan till campen i Thailand!
 
Den här listan kommer uppdateras löpande när jag upptäcker fler kostnader.
 
Eftersom jag inte vet exakt hur länge jag kommer att vara där så är det svårt att räkna ut en exakt kostnad på boendet, mat, träningsavgift mm.. Men jag kommer att räkna dessa avgifter på 2 månader för då ligger jag lite i överkant vilket är bättre än att räkna för lågt.  
 
Dom kostnader som jag vet hittills är:
 
* Flygbiljetter -  6500 - 9000 kr beroende på när/bolag och hur många/långa byten det blir.
* Visa - 800 kr  
 
* Träningsavgift på tiger muay thai & MMA - 4400 kr
* Boende - 2650 kr.
* Mat avgifter - Återkommer med prisuppgift men ca 6000 kr.
* Taxi/ta sig runt - 2000 kr.  
* Tvättavgift - 300 kr
 
Fortsatt uppdaterad lista kommer med tiden!
 
Nu ska jag börja klippa ihop en träningsfilm från förra veckan. // Gustav
 
 

Styrketräning!

Kategori: Styrketräning

 
Nyss käkat mat efter ett hårt träningspass, idag var det överkropp nere på gymmet som stog på schemat.
Körde passet tillsammans med Pontus!
 
Jag körde följande:
* Drag till hakan
* Bänkpress
* Viktade chins
* Viktade dips
* Omvändbänkpress
* + 3 hantelövningar bland annat axelpress. Dom andra kan jag inte förklara.
 
Körde 4x6 på alla övningar!
 
Passet då.. Jaa det var ett OK pass, allt förutom bänkpressen gick bra! Men ska ge det den här veckan också för att se hur kroppen kommer igång, blir det inte bättre i bänken så måste jag se över varför jag tappat i det.
 
Tog lite bilder under passet, vissa mer seriösa än andra!
 
 
Pontus körde stenhårt på slutet...haha.
 
Nu ska jag sova // Gustav

Ny vecka!

Kategori: Idrott i skolan

Tjeena!
 
Nu är en ny vecka igång, hunnit med att träna ett pass hittills idag och det var löpteknik på idrotten.
 
Vi körde uppvärmning och efter det så körde vi olika tekniker över häckar. Efter det så var det lite explosivitets/spännst träning, det var 3 boxar i olika höjder och en tjockmatta i slutet  Boxarna = en hög först, låg i mitten och en hög i slutet och man skulle hoppa upp på den ner på backen, upp på den i mitten, ner på backen, upp på den sista och sen ett hopp ut på tjockmattan. På tjockmattan så skulle man landa på rumpan med fötterna framåt.
Allt skulle genomföras snabbt och explosivt, riktigt kul!
 
Efter det så körde vi ruscher på 10 m med start ur startblock. Det var också kul men jag tyckte det var svårt att komma ur blocken snabbt.. kändes som jag fick upp farten efter 10 meter.. lagom när det var dags att sluta löpa.
 
Efter det så gick vi ihop i lag med 5 st i varje. Vi skulle löpa 200 meter i 75 % tempo på led så det var den som var först som bestämde tempot. Vi satte vårat lags snabbaste kille först!
 
Vi gjorde det 2 ggr och jag kan lova att alla löpte snabbare än 75 %.. Men man ville ju slå dom andra lagens tider haha.. Tror inte jag har löpt så pass långt och snabbt på jag vet inte hur länge. Men jag tycker det var jäkligt roligt att springa fort för det är inget jag brukar göra så ofta.
 
Sedan avslutatde vi med lite spänst och styrka! Väldigt roligt pass faktiskt.
 
Nu blir det att äta och vila för kl 18 är det dags för styrketräning!  // Gustav
 

MMA

Kategori: Träning MMA/Boxning/Brottning

Tjeena!
 
Idag var det MMA-träning på schemat, fick med mig brorsan så det var extra roligt! :) Passet var mixat med både submissionwrestling och slag/sparkar och olika tekniker.
 
Imorgon är det dags för en ny vecka med nya träningspass och nya möjligheter. Börjar veckan i morgon med löpteknik på morgonen och styrketräning på kvällen och eventuellt ett crossfitpass med laget där emellan för att svetsa ihop oss inför lagtävlingen den 1a december!
 
 
// Gustav
 

Viiila!

Kategori: Träning Övrigt

Tjeena!
 
Gårdagens träningspass blev ett lättare överkroppspass för att få lite cirkulation i musklerna (med förhoppning om att träningsvärken skulle lätta lite) efter det så blev det ett långt stretch/rörlighetspass. Skönt! Idag känns det mycket bättre i hela kroppen.
 
Nu blir det vila fredag-lördag sen MMA på söndag! Känns skönt att den här första träningsveckan efter ett mindre uppehåll är slut för jag har träningsvärk överallt så ska bli skönt med lite vila. Men nästa vecka smäller det igen (och på söndag)!  
 
 
Trevlig helg! // Gustav
 

Dagens lektion 15 november.

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Under dagens lektion så har jag gjort klart min marknadsundersökning (frågorna), har inte bestämt mig om jag ska fråga runt i olika klasser eller om jag ska göra en undersökning på facebook. Det blir nog det sistnämnda för att nå ut till så många som möjligt.
 
Jag har kollat ännu närmare på kostnader som kommer dyka upp och kommer sammanställa en lista på kostnader här på bloggen som jag kommer uppdatera vartefter. Flygbiljett, träningskostnader, mat, boende mm. Men det kommer när det börjar närma sig bokning.
 
Mitt mejl till killen på campen har jag inte kommit så mycket längre med eftersom jag inte har några direkta frågor just nu, redan kollat upp mycket av mina funderingar på internet redan. Men jag kommer ta kontakt med honom iallafall, även om jag inte har så mycket frågor!
 
Har även fixat ett youtube konto där jag kommer ladda upp träningsfilmer, har planerat att lägga upp en videoblogg i slutet av varje vecka med filmer från veckans träning.
 
 
 
 
Träna hårt!!! // Gustav
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag - Styrketräning

Kategori: Styrketräning

Onsdagens 2:a pass blev styrketräning.
 
Med träningsvärk lite här och var så mötte jag upp Pontus vid gymmet kl 18 för att köra bål & ben. Vi körde olika övningar under passet men stöttade varandra.. Efter en ordentlig uppvärmning såg mitt pass ut som följande:
 
* Marklyft 4x6 - 170kg
* Situps med vikt på pannan 4x6 - 20kg
* Fötterna till stången (T2B) 4x10
* Stången i hörnet (typ som joystick) 4x6 - 25kg + stång.
* Benspark 4x6 - 50kg
* Lårcurl 4x6 - 50 kg (fullt magg)
* Nackcurls i benmaskinen 4x6 - 10kg
 
Var ett tungt och roligt pass som tog ca 1 timme och 40 minuter.
 
Tog lite bilder från passet som ni får se här:
 
 
 
Ikväll blir det styrketräning igen, överkropp!! // Gustav Karlbom
 

Onsdag - Idrott

Kategori: Träning Övrigt

Dagens första pass var en idrottslektion där vi körde ett boxpass.
 
Passet var boxningsinspirerat och hade mycket fokus på uthållighet,kondition och en del teknik då det var teknikgenomgång i början.
Efter det gick man ihop 2 & 2 och körde olika slagserier på mittsar som kompisen höll i sedan böt man.
 
Efter det så körde vi olika stationer, tror det var ca 8 stycken. Stationerna var bland annat: höga knän, armhävningar, uppercuts, situps med slag mm. Det var 40 sek arbete på varje station och ingen vila mellan stationerna.
 
Det var ett väldigt roligt och jobbigt pass, kul att få slå lite olika serier/kombos.
 
// Gustav

Dagens lektion!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Under dagens lektion så har jag kommit fram till vilka mina kontaktpersoner ska vara, jag har påbörjat ett mejl till killen i Thailand och planerat lite frågor till mina mma kompisar som har vart i Thailand och tränat där.
 
Jag har också börjat fila på min marknadsundersökning som jag ska försöka vara klar med tills på torsdag för då hade jag tänkt att göra min undersökning i några klasser här på skolan.
 
// Gustav

Kontaktpersoner!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Mina kontaktpersoner jag kommer ha under det här projektarbetet är:
 
Kalle, min bror som är 27 år.
Sedan jag började träna så har Kalle vart min rådgivare gällande all träning, det är han som har hjälpt mig dit jag är idag. Så därför kommer jag att använda honom som min kontaktperson när det gäller träningsbiten.
Kalle har stor erfarenhet av träning, han har tränat brottning sedan han var liten och gick på brottargymnasiet i arboga. Hans största merit är ett SM-guld i brottning. Jag vet att han kommer fortsätta hjälpa mig maximalt med min träning.
 
Jag ska även ta kontakt med en svensk kille nere på campen jag ska åka till för att kolla upp vad man ska tänka på. Några killar i min MMA grupp har också vart i Thailand och tränat så jag ska prata med dom om det här projektet och se om dom har några tips.
 
Nästa sak att göra = Marknadsundersökning
 
 

Styrketräning!

Kategori: Styrketräning

Riktigt skönt att vara tillbaka på gymmet, var ett tag sen sist.
 
Mötte Pontus nere på gymmet kl 18, värmde upp sedan körde vi följande!
 
* Drag till hakan
* Bänkpress
* Viktade chins
* Viktade dips
* Omvändbänkpress
* + 3 hantelövningar bland annat axelpress. Dom andra kan jag inte förklara.
 
Samtliga övningar kör jag 4x6 ( 4 set x 6 st repetitioner varje set)
 
Passet var tungt och det gick sådär.. men ge mig 1-2 veckor så är jag nog tillbaka där jag var innan sjukdom och andra uppehåll. Men det var iallafall riktigt skönt att köra lite styrka igen.
 
Har precis ätit mat och snart blir det att sooova!
 
Dagens kvällsmat blev wookade nudlar,grönsaker och kyckling! GOTT!
 
 
 
 
// Gustav
 
 
 

Måndag - Löpteknik

Kategori: Idrott i skolan

Tjeena!
 
Kom nyss hem från skolan, har bara idrott på måndagar. Ganska chill!:)
 
Vi hade löpteknik idag, körde olika rusher med start från mage, rygg mm, längre rusher med växlande tempo samt explosivitetsträning och olika rörelser över häckar!
 
Var länge sedan jag körde rörlighetsträning/rusher blir att börja mer med det igen för det var väldigt roligt. Själva passet var inte så jobbigt, det hade gärna fått vart fler sprinter.
 
Men samtidigt så var det nog bra att det var lite lättare eftersom det var första träningspasset på nästan 2v efter förkylning.. Plus att jag känner mig ganska tung och ovan att löpa så det är nog bra att mjukstarta lite så jag inte gör illa mig!
 
Nu blir det mat sen tagga om för kvällens pass som är styrketräning, får se om jag tar lite bilder/filmer under passet! Ska bli grymt kul att komma igång igen iaf!!
 
 
 
Ha det bra!! // Gustav
 
 
 

Förkyld

Kategori: Träning Övrigt

 Ont i halsen så har inte tränat på några dagar, men försöker bli frisk! Kommer skriva om träningen igen när jag är frisk så länge ska jag fokusera på projektarbetet.
// Gustav

Finslipning av mitt projektarbete/affärsplan

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Tjeenare.
 
Hade tänkt att göra ett förtydligande om mitt projektarbete.
Det jag hade tänkt att göra var att jag skulle vara min egen personliga tränare, jag skulle planera min egen träning, kost mm. och det slutgiltiga målet är en resa till en camp i Thailand för att bli en ännu bättre fighter.
 
Att åka till campen i Thailand är en dröm jag har och jag vill vara i mitt livs bästa form när jag åker dit. För att vara det så kommer jag att träna stenhårt. Jag kommer lägga upp en träningsplanering fram tills avrese datumet där man kommer få en överikts bild på hur jag kommer att träna. Jag planerar även att gå ner lite i vikt innan jag åker så det är något man kommer kunna följa på bloggen.
 
Jag kommer ändra mitt mål med det här projektarbetet. Först hade jag tänkt att vara min egna PT och lägga upp träningspass fram tills Thailandsresan. Men jag känner att jag vill göra något annat, jag vill hellre beskriva alla förbredelser inför resan. Så att bloggen blir en inspirationskälla till andra som vill göra en liknande träningsresa.
 
Min affärside blir alltså istället att fokusera på själva resan, vara en ispirationskälla till andra som vill göra något liknande, skriva om allt man ska tänka på vid en sån här resa och lägga upp filmer och bilder om min träning fram tills resan och under resan.
   
 
Själva resan kommer jag betala helt själv, med hjälp av pengar som jag sparat ihop genom sommarjobb. Jag har jobbat varje sommarlov sedan jag började gymnasiet så pengarna finns.
 
Det stora målet är att vara i toppform till resan till Thailand men jag har även satt upp några del mål som kommer hjälpa mig på vägen till mitt mål och min resa.
 
Två delmål jag har 2012 är att:
* Delta i min första crossfittävling den 1a december, mest för att ha något roligt att träna emot och för skojsskull.
*  Klubbmästerskap i submission wrestling den 15 december. Mitt mål är att vinna det här året. (slutade 2a förra året så nu är jag ute efter revanch) 
 
Saker att göra:
* Hitta en handledare
* Göra en marknadsundersökning
* Lägga upp en fullständig träningsplanering fram till avresan.
* Göra en budget över kostnader inför och under resan.
* Och fortsätta träna håårt!
 
// Gustav Karlbom