mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Projektarbete - Thailand 2013

Tjeenare!

Mitt namn är Gustav Karlbom, jag är 19 år och går sista året på JB Eskilstuna (Hälsa & Idrott).

Mitt största intresse är träning, jag tränar MMA, styrketräning, crossfit och endel konditionsträning. Jag gillar även att köra cross men det ser jag mer som avkoppling än träning.

I skolan jobbar vi nu med ett arbete som heter UF/projektarbete och bloggen är tänkt så man kan följa mitt arbete genom projektet. Vad jag ska ha som projektarbete kommer ni få reda på om ni läser hela inlägget.

Mitt projektarbete

Mitt projektarbete kommer vara att jag ska träna som en MMA fighter. Jag kommer lägga upp min egen träningsplanering. Utöver själva MMA träningen som består av blandannat boxning, brottning och muay thai. Så kommer jag köra mycket kondition i form av bland annat löpning, roddmaskin, simning och crossfit. Styrketräningen kommer bestå av mycket "basövningar" så som marklyft, knäböj, bänkpress, chins och dips. Men framförallt så kommer jag fokusera så mycket på MMA jag kan för att bli så duktig som möjligt. Men konditionen och styrkan är också en viktig del.

Ambitionsnivå 

Många som känner mig kanske tänker men du tränar ju redan mycket så det är bara fortsätta som innan. Men det stämmer inte, min ambition med det här är att fokusera fullt ut på mma:n för att kunna bli en så bra fighter som möjligt. Tidigare har jag fokuserat mer på styrka och tränat lite mma ibland. Det har inte blivit så mycket konditionsträning som det kanske borde ha blivit. Så det kommer jag framför allt fokusera på, MMA träningen och konditionsträningen och bara underhålla styrkan lite. Så det kommer bli ett helt annorlunda schema jämfört mot vad jag brukar träna efter. Vilket jag ser fram emot.

Jag kommer träna så hårt jag kan under den här perioden och göra allt för att ta fram den bästa träningsplaneringen till mig själv. För jag har ett slutmål med det här projektet och ska jag genomföra det så måste jag verkligen träna hårt så jag är redo. Men det målet kommer också vara en morot som gör att jag kommer orka träna hårt när det är tungt. Ni kan läsa om mitt slutmål senare i texten.

Jag kommer att sikta mot ett MVG i kursen.

Förväntningar

Jag har höga förväntningar på det här projektet, det ska bli riktigt roligt. Jag kommer göra mitt yttersta för att projektet ska bli så lyckat som möjligt.

Roller/Kommunikation

Eftersom jag är ensam i det här projektet så är det jag som funderar, planerar, utför och utvärderar allt jag gör.

Jag kommer att fungera som en personlig tränare till mig själv, så det gäller att jag pressar mig själv så mycket jag kan men samtidigt känner av så all träning fungerar tillsammans med skola och fritid.

Min främsta styrka är nog att jag är väldigt driven, när jag väl bestämt mig för något då ger jag 100% för att uppnå mina mål.

 Mitt mål med projektet

Mitt mål med projektet är att bli en så bra MMA fighter som möjlig, att utveckla mina träningskunskaper både teoretiskt när det gäller att planera träning samt praktiskt när det gäller att utföra olika träningspass.  

Avslutning på projektet

Som avslutning på det här projektet så håller jag på och planerar en "MMA/träningsresa". Jag har kollat på ett ställe som heter Tiger muay thai & MMA, det ligger på Phuket (Thailand). Där tränar några av världens bästa fighters och "campen" erbjuder träningspass i bland annat MMA, BJJ, Muay thai, Boxning. Det finns även ett fullutrustat gym samt att dom håller crossfit pass.  

Under tiden man är där så kommer man träffa andra hårt tränande personer, duktiga tränare och förhoppningsvis riktigt schyssta vänner. Så tanken med en sådan resa är att lära sig/utvecklas och att få så mycket erfarenhet som möjligt. Som sagt så är en sådan resa en enorm morot för att träna hårt fram till det är dags att åka dit.

Min tanke är att åka dit i vår veckorna 15-18, vilket är under våran praktik. Även fast jag kanske inte blir någon fighter någon gång så kommer jag under den här resan att lära mig mer om träning, förändra min kropp till det bättre samt ha jäkligt roligt. Jag tror det här projektet med en här avslutningen kommer utveckla mig själv som person väldigt mycket, bara att resa själv ner till Thailand kommer att hjälpa mig att "växa upp" och göra mig mer redo för vuxen livet. Så jag tror att jag kommer ha ett minne för livet i och med det här projektet + avslutningen.

En film på campen

http://www.youtube.com/watch?v=gRPCZm8waRg

Deras hemsida

http://www.tigermuaythai.com/    

         // Gustav Karlbom