mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Resekompis!!

Kategori: Tiger Muay Thai Camp

Tjenare! 
 
Innan jag bokade min resa till Thailand så hörde jag med några kompisar om dom ville hänga med. Men dom flesta jag umgås med jobbar eller pluggar så dom kunde inte.
 
Så jag bokade resan och räknade med att åka dit själv. Men igår så fick jag ett sms från min bror där det stog "ring mig när du kommer hem" så jag ringde honom. Han sa då att han ville hänga med till Thailand och undrade om jag kunde boka en resa till honom också. 
 
Så nu är en biljett fixad till honom. Han kommer åka ner samtidigt som mig (med samma plan) men han kommer åka hem lite tidigare. 
 
 
Det var Kalle som fick mig att börja styrketräna (och senare börja med MMA) och han har hjälpt mig med allt när det gäller träningen. Han är min "coach" kan man säga och utan hans hjälp hade jag inte kommit så här långt i min träning. Så det känns grymt kul att vi ska göra den här resan tillsammans. Det hade man inte kunnat tro när vi började träna ihop för cirka 3 år sedan! Det kommer bli grymt!! 
 
 
Min träning rullar på. I måndags så var det löpning på morgonen och styrketräning på kvällen. Igår var det MMA träning och det var riktigt kul. Längtar till thailand för då kan jag träna 2-3 gånger om dagen och bara chilla vid polen och äta bra mat mellan träningarna. Fullt fokus på träningen helt enkelt!
 
Bara 29 dagar kvar..Känns som en evighet haha..
 
 
 
 
 

Träning

Kategori: Allmänt

Träningen sen jag kom hem från thailand har fokuserat på tung styrketräning. Planen var att ha en tung styrkeperiod under juni, juli och augusti för då var det ändå uppehåll från mma träningen. För att sedan komma igång med mma träningen under hösten och sen åka tillbaka till thailand under nästa år någon gång. 

Men saker och ting ändras.. bestämde mig för att åka till thailand redan i år.
Samt att styrkeperioden drog ut på tiden och jag körde den september ut. Har inte kommit igång så bra med mma:n då jag ville avsluta styrkeperioden helt, annars skulle det kännas som allt hade vart lite i onödat om jag ändrat mitt i. 




Sen har jag jobbat lite kvällar vilket har gjort att det inte gått att träna mma helt enkelt.

Så just nu väger jag 100 kg och är starkare än någonsin men konditionen är sådär. Man kan säga att jag inte är i mma form just nu helt enkelt. Man blir bra på det man gör och just nu är jag lite ringrostig när det gäller slag/sparkar/brottning mm. 

Sista månaden nu innan jag åker så kommer det bli mma/ kondition för hela slanten. Jag kommer inte bli i kanon form på en månad men när jag väl kommer ner till thailand så kommer det att gå ganska snabbt att hitta formen. Två pass om dagen kommer bli kanon!

Förhoppningsvis så tappar jag några kilon där nere och får upp flåset. Sen blir de köra av!!








Tillbaka till Thailand!

Kategori: Tiger Muay Thai Camp

Resan jag gjorde till thailand tidigare iår var det roligaste och bästa jag någonsin gjort. Så redan på planet påväg hem till Sverige så började jag att fundera på en nya resa, men hade ingen direkt plan när den skulle bli.
 
Men nu har jag bestämt mig för att åka dit under vintern/våren 2013-2014 för att träna på samma ställe som sist. Tiger muay thai & MMA.  . 
 
 
 Resan startar den 29:e november, då går planet mot doha. I doha kommer jag vara i ca 2 timmar och 30 minuter sen kliver jag på planet som tar mig vidare till Phuket, Thailand. Resan tar totalt 19 timmar från starten i stockholm tills jag är framme i Phuket.
 
Planet hem igen lyfter den 5:e maj från phuket till doha och sen vidare till SVERIGE. Totalt kommer jag att vara borta 5 månader och 5 dagar. 
 
Så vad ska jag göra under dom här månaderna?

Jag åker dit för att träna. Jag ska träna MMA, grappling, muay thai mm. Mitt fokus kommer alltså att ligga på träningen och försöka utvecklas så mycket som möjligt inom MMA. MEN jag kommer också passa på att göra massor av roliga saker (utöver träningen som är det roligaste jag vet) och njuta av livet.
Några saker som står på min lista är att snorkla, dyka, resa runt till fina öar, hoppa bungyjump, testa att surfa och mycket andra saker som ni kommer få ta del av i bloggen. 
 
På min första resa så var den här bloggen ett skolarbete. Så jag funderade på om jag verkligen skulle starta upp den igen.. Men jag kom fram till att det är en rolig grej för dom som är hemma och vill hänga med på vad jag gör där nere. 
 
Samtidigt så har det vart roligt för mig att kunna gå tillbaka att kolla i bloggen från min senaste resa. 
 
Så även om ni inte är jätte intresserade av träning så hoppas jag att ni kommer gilla bloggen. Man kommer få ta del av allt möjligt som händer där nere och inte bara träning. Min vardag där nere helt enkelt.
 
Förberedelser

När man ska göra en sån här resa så är det inte bara att boka en biljett och åka ner. Det är så mycket mer som ska fixas innan man kommer iväg. Man ska boka boende, fixa med visum så man får stanna så lång period man hade tänkt, vaccinera sig, fixa försäkringar mm.
 
Saker som är klara:

Flygbiljett - betald och klar. (Qatar Airways) 
Boende - Jag kommer bo på samma ställe som sist. Betalt och klart. http://www.forest-bungalows.com/
Vaccinationer - Var tvungen att fylla på några sprutor för att ha fullt skydd. Men nu är det fixat! 
 
Saker som är kvar att göra: 
Visumansökan - Inskickad och klar, väntar bara på svar. 
Fixa försäkring som täcker kampsport. 
Boka och betala träningen - Kommer jag nog att göra på plats. http://www.tigermuaythai.com/
 
Så det känns som jag har koll på läget, idag är det 38 dagar kvar och jag önskar att dagarna kunde ta 2 hopp så jag får börja packa och åka iväg. Längtar grymt mycket.
 
 
 
Fram tills avresan så kommer jag att uppdatera med träning och andra saker som händer i mitt liv som har med resan att göra. 
 
Hoppas ni som följde bloggen under förra resan hittar tillbaka till bloggen igen, för om jag ser att det är några stycken som läser så blir det roligare att skriva. 
 
Vi hörs snart igen!! // Gustav Karlbom