mmafighter.blogg.se

Följ mig på min träningsresa till Thailand. Jag kommer träna på Tiger muay thai & MMA.(Phuket) There are no shortcuts to any place worth going.

Gymmet

Kategori: Allmänt

Tjenaaa! 

Idag på morgonen så var jag på gymmet och körde styrketräning.
När jag vaknade var jag inte ett dugg sugen på att träna men när jag väl kom dit så blev det ett riktigt bra pass. 
Jag körde bland annat bänkpress, chins, dips och sittande axelpress. Vikterna var inge speciellt men jag hade en riktigt bra känsla i kroppen och kände mig hyffsat stark. Då blir det lätt att träna när man känner det där fokus, att inget annat än gymmet spelar någon roll just då. 
Efter träningen. 

Idag innan träningen så vägde jag in mig på 92.8 kg. Jag har ett kortsiktigt mål att komma ner under 90 kg. Det långsiktiga målet är att komma ner till 85 kg innan jag kommer hem. Så nu är det slut på pizza, mcdonald och kfc. Bra och nyttig mat är det som gäller! 

Hehe :)

Jag sitter vid polen och skriver det här inlägget. Solen skiner och det är inte ett moln på himlen. Riktigt skönt! 

// Gustav Karlbom














Kuala Lumpur, Malaysia

Kategori: Allmänt

Tjenare!
 
Man får bara stanna ett visst antal dagar i Thailand, med mitt visum får jag stanna 60 dagar + 30 dagar som jag förlänger på phuket immigration office. Nu har jag varit i Thailand i 90 dagar så idag var det dags för en såkallad "visarun". Det innebär att man lämnar thailand och åker till något av grannländerna, vanligtvis med buss men med flyg funkar lika bra. När man sedan åker in i thailand så så får man "nya" dagar i landet (60 + 30 i mitt fall). Jag valde att flyga till Kuala Lumpur, Malaysia för min visarun. 
 
Dagen började ganska tidigt av att klockan ringde 06.30. Jag hade sovit ganska dåligt hela natten för jag var rädd för att försova mig. Men det gjorde jag som tur var inte. 
Taxin var bokad till 07.00 men den kom vid 07.30, thaistyle.. Det här med tider är inte deras starkaste sida, men det räknade jag med när jag bokade så det var lungt. 
 
På flygplatsen i Phuket flöt allt på bra och planet kom iväg som det skulle. 
En bild som jag tog vid starten från Phuket. 
 
Resan var beräknad att ta ca 1 timme och 30 min men jag tror inte att det tog mer än 1 timme och 10 min. Riktigt snabbt och smidigt gick det. 
Man blir bra sugen på att hoppa omkring bland molnen. Det ser så mjukt och pluffsigt ut :) 
 
Väl framme på Kuala lumpur international airport så hade jag ca 4 timmar att ta död på innan planet gick tillbaka till phuket. 
Men efter att ha stått i massa köer för att komma ut från flygplatsen, fått stämpel i passet mm så var det nästan bara 3 timmar kvar.
Så efter att ha kommit förbi alla köer så gick jag ut en sväng utanför flygplatsen och kollade läget. Det finns inte jätte mycket att se på en flygplats om jag säger så.
Såhär såg det ut utanför flygplatsen:
Här kommer bildbevis på att jag faktiskt lämnade flygplatsen haha. 
Ser lagom arg ut men är nog mest koncentrerad på att ta en bild.. 
 
Inte det lättaste att ta bilder på sig själv.. 
 
När jag hade vart ute en sväng så gick jag in på flygplatsen för att hitta min gate.
Såhär såg det ut där inne. 
Riktigt stort och fint där inne.
 
När jag efter en stunds letande hittade min gate så köpte jag vatten och satte mig där utanför och väntade. Jag lyssnade på musik och flippra omkring på mobilen. Där fick jag sitta i ca 2 timmar innan jag fick gå ombord på planet. Gick rätt snabbt faktiskt. 
 
Planet hem gick ännu snabbare än på vägen dit, ca 55-60 min. Precis så man hann lyfta innan det var dags att landa igen. 
 
Att se alla palmer, berg, vita stränder och det fina vattnet när jag flög in över phuket gjorde att jag fick en aha upplevelse om hur det fint det är här nere och om hur mycket jag trivs här.  Det är lätt att man glömmer bort att man lever i paradiset, så det var skönt att få en påminelse idag när man såg allt på håll när man flög in. 
Det är lätt att bli "hemma blind" när man ser det varje dag... 
 
För att sumera dagen så tycker jag allt har gått väldigt smidigt. Jag gick upp 06.30 och var hemma ca kl 18. Så på mindre än 12 timmar så har jag hunnit med väldigt mycket. Viktigast av allt är att jag har 60 nya dagar här i thailand som jag kommer fylla med hård träning innan det är dags att åka hem.
 
Hoppas allt är bra med er där hemma! // Gustav Karlbom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24 februari.

Kategori: Allmänt

Tjenare.
 
Idag är det den 24 februari. Vilket innebär att det var dags för Kalle att packa väskan och åka hem till Sverige igen. 
När vi kom hit för nästan 3 månader sedan så kändes det som det var en evighet kvar till dagens datum. Men veckorna har verkligen gått fort, speciellt sista veckorna. Jag kommer sakna Kalle, vi har verkligen haft grymt kul ihop här nere. 
En bild med Mama, en av tjejerna som jobbar här och så jag och Kalle, precis innan han hoppade in i taxin som tog honom till flygplatsen. 
Tripp, trapp, trull... Det ser ut som kalle och mama håller varandra i handen men det gör dom inte..;) 
 
Kalles packning. Det var nästan så jag också fick lite ångest att han skulle åka hem. För jag kommer ihåg hur tråkigt det var att åka härifrån sist. Jag har lite mer än 2 månader kvar här i Thailand, men tiden kommer säkert fortsätta att gå jätte fort så snart är man nog hemma i fiskarbacken igen :) 
 
I lördags så gjorde jag något jag inte gjort på flera år. Jag spelade en fotbollsmatch. Matchen var mellan dom som tränar på träningscampen och vi mötte thaiboxningstränarna på campen. 
Det var väldigt roligt att spela fotboll igen, men jag kände mig väldigt ringrostig och finkänsligheten fanns inte riktigt där. Jag gjorde 5 mål på matchen och totalt så vann vi med 14-11 tror jag. Som ni kan se på resultatet så var vi 2 anfallsglada lag med inte så mycket försvar haha :) 
Anläggningen där vi spelade matchen ligger cirka 5 minuters gångväg från campen. Så det är nära och bra. Det är ca 3 st (som jag kunde se) konstgräsplaner där i olika storlekar, med stängsel runt om och nät över planen. Så man var som instängd i en bur när man spelade så bollen kunde aldrig åka iväg från planen om man sköt för högt över mål eller liknande.  
Riktigt fin anläggning med en liten läktare, shop och fina omklädningsrum. 
Tyvärr så blev jag stämplad på knölen på utsidan av vänster foten. Men jag spelade klart matchen och kände inte riktigt hur ont jag hade förns jag hade spelat klart och tog av mig skorna.
 
Man ser inte så jäkla bra på bilderna men den är rejält svullen och jag har lite svårt att gå. Så jag kommer få ändra om lite i träningen den här veckan och köra det som funkar. Springa och sparka med foten är inte aktuellt just nu. Men jag krigar vidare med det som går att köra. 
 
Nu ska jag snart gå och äta lite mat, sen bara slappa resten av kvällen. Vi hörs!! :) 
 

Livet här nere

Kategori: Allmänt

Tjenare!
 
Längsen jag skrev här nu. Så kan börja med att skriva att allt är bra med mig och Kalle. Vi tränar, tränar och tränar. Vi gör inte så mycket annat om dagarna. Hur skönt som helst!
 
För ett tag sedan så var vi väldigt många som hängde ihop här i Thailand, men folk åker hem vart efter.
I torsdags så åkte Nicklas hem, så nu är det bara jag och Kalle kvar här av "orginal" gänget. Dags att skaffa nya kompisar nu..?
Här kommer lite bilder på mig och dom jag har hängt med under tiden i Thailand. Känns lite tomt när alla åker hem/vidare. 
Jag och Nicklas. Han var lite avundsjuk på min pizza. 
 
 
Igår så tränade vi på förmiddagen. Sen åkte vi till central festival och kolla på bio. 
Central festival är ett stortshopping varuhus ca 10 minuters moppetur från där vi bor. Där finns det massor av klädaffärer, mataffärer, snabbmatrestauranger, bowlingbanor, spelhallar och 7 biografsalonger!!.. 
Vi kollade på filmen robocop, ingen höjdare! 
I veckan när vi var på centralfestival och åt mat så lyckades jag slarva bort min moppenyckel. Vet inte hur det gick till! 
Så vi fick bogsera hem min moppe med hjälp av Kalles moppe och min tjocktröja. 
Som tur är så hade dom reservnyckel där jag hyrde moppen. Men jag fick betala en avgift på 400 bath för jag tappat bort nyckel och dom fick göra en ny kopia. 
 
När vi var och bada så passade jag på att stå lite på händer. 
 
Det gäller att passa på att äta mycket färsk frukt här i Thailand. 
Lite övriga matbilder:
Friterade lökringar.
 
 
 
Idag har vi inte gjort mycket alls, bara slappad och vart vid polen. Laddat batterierna för en ny träningsvecka helt enkelt!!
Nu ska vi snart gå och äta lite mat, vi hörs när vi hörs!! // Gustav Karlbom